De taken en verantwoordelijkheden van au pairs

De taken en verantwoordelijkheden van au pairs

De zorg voor je gastkinderen is altijd prioriteit nummer één.

Misschien weet je al precies wat au pair zijn inhoudt – dat het een unieke mogelijkheid is om uit je comfortzone te stappen, dat het je de kans geeft in de VS te reizen, leren en groeien, en dat je je als au pair een jaar (of langer!) helemaal op jezelf en je dromen kunt richten.

 

Maar weet je ook welke taken en verantwoordelijkheden een au pair allemaal heeft? Dat leggen we je graag uit.

 

Als au pair bij een Amerikaans gastgezin speel je heel veel rollen tegelijk. Je bent een grote zus of broer voor de kinderen van je gastgezin, een extra dochter of zoon voor de ouders, en een vriend(in) voor je mede-au pairs en de mensen in je omgeving. Ook ben je student aan een Amerikaanse universiteit en een rolmodel, iemand waar de mensen om je heen naar kunnen opkijken.

Misschien ben je ook een Global Ambassador die andere au pairs inspireert en het au pair-programma voor toekomstige deelnemers verbetert.

Maar uiteindelijk ben je er als au pair toch vooral voor de kinderen van je gastgezin, die je al je liefde, steun en zorg moet geven.

 

Maar wat zijn dan de belangrijkste verantwoordelijkheden van een au pair als het aankomt op de zorg voor kinderen? De veiligheid, het geluk en de gezondheid van de kinderen.

 

De taken en verantwoordelijkheden van een au pair verschillen per gastgezin. Sommige au pairs zorgen voor baby’s en doen dus heel andere dingen dan bijvoorbeeld een au pair die alleen met schoolgaande kinderen werkt. Sommige au pairs moeten hun kinderen met de auto overal naartoe brengen, terwijl anderen überhaupt niet achter het stuur terechtkomen.

Maar los van de kleine verschillen die er tussen individuele gastgezinnen zijn, ben je als au pair sowieso bezig met de zorg voor de kinderen van je gastgezin – en dus echt alleen de kinderen! Je hoeft geen werkzaamheden voor je gastouders of anderen in het huishouden uit te voeren.

 

Hier zijn een paar voorbeelden van dingen die je als au pair moet doen.

 • Eten en drinken: maaltijden en tussendoortjes voor de kinderen klaarmaken.
 • Vervoer: de kinderen naar bijvoorbeeld school, buitenschoolse activiteiten en vriendjes brengen en weer ophalen.
 • Was: kleding en beddengoed voor de kinderen wassen, drogen en vouwen.
 • Opruimen: ervoor zorgen dat de slaapkamers en speelruimtes van de kinderen netjes, veilig en schoon blijven.
 • Ochtendritueel: de kinderen helpen met wassen, aankleden, ontbijten en zich klaarmaken voor de dag.
 • Spelen: leuke en leerzame dingen doen met de kinderen.
 • Huiswerk: de kinderen helpen met hun huiswerk en projecten voor school.
 • Bedtijd: na het eten de kinderen naar bed helpen: wassen, pyjama aan, onder de dekens, en dan… voorlezen!

De taken en verantwoordelijkheden van au pairs

Nogmaals, klusjes die niet met de kinderen te maken hebben, of zwaar werk zoals schoonmaken en tuinonderhoud, zijn niet jouw verantwoordelijkheid als au pair.

Een van de mooiste dingen van het au pair-programma is dat je op een zogeheten ‘J-1 Exchange Visitor Visa’ in de VS bent, wat betekent dat je wordt beschermd door de richtlijnen van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Jouw veiligheid en welzijn in de VS worden continu gewaarborgd – iets dat bij andere tussenjaarprogramma’s niet altijd het geval is.

 

Dat betekent dat je werkuren beperkt blijven en dat je nooit meer uren mag werken dan de richtlijnen van het programma aangeven.

Volgens de regels mogen au pairs niet meer dan 45 uur per week en niet meer dan 10 uur per dag werken. Ook moeten ze minimaal anderhalve aaneengesloten dag per week en een heel weekend per maand vrij krijgen.

 

Bovendien krijgt elke au pair twee weken doorbetaald verlof. De perfecte gelegenheid voor een roadtrip!

Als au pair heb je veel verantwoordelijkheid – je past op en zorgt voor je gastkinderen, en hun ouders vertrouwen en rekenen erop dat je voor hun welzijn instaat. Maar als je het leuk vindt om met kinderen te werken, en als je de verantwoordelijkheid aankunt, dan is au pair worden in de VS een fantastisch avontuur – en de beste manier om aan de volgende fase in je leven te beginnen!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
  A line drawing of a gumball machine

  Klaar voor jouw avontuur?

  Begin vandaag nog jouw profiel en kom een stap dichter bij het worden van een au pair in Amerika. Begin aan het volgende spannende hoofdstuk van je leven!

  Begin