Het belang van LCC-bijeenkomsten

Mensen leren kennen en een eigen netwerk opbouwen

Als je van je au pair-jaar in de VS een succes wilt maken, is het belangrijk om alle hulp aan te nemen die je aangeboden krijgt – van mede-au pairs, je gastgezin, de medewerkers van Cultural Care en je Local Childcare Consultant (LCC).

 

Vooral die laatste is belangrijk. Je LCC is een essentieel stukje in je au pair-puzzel! Je LCC woont bij je gastgezin in de buurt en staat het hele jaar (of langer) voor je klaar. Hij of zij is er om te bemiddelen als er problemen zijn, om je voor te stellen aan andere au pairs in de buurt, om al je grote en kleine vragen te beantwoorden en om je te helpen integreren in de gemeenschap, zodat je een fijne, succesvolle au pair-ervaring kunt beleven.

 

Hoe helpen LCC’s hun au pairs vooral? Via de maandelijkse LCC-bijeenkomsten!

 

Op LCC-bijeenkomsten kunnen au pairs netwerken, mensen leren kennen en belangrijke informatie uitwisselen. De bijeenkomsten bieden de LCC’s niet alleen de kans om hun au pairs te helpen bij het leggen van contacten maar ook om individueel met elke au pair te spreken en relaties met ze op te bouwen, om ze zodoende beter te kunnen ondersteunen.

 

LCC-bijeenkomsten kunnen worden gehouden bij de LCC thuis of ergens anders, bijvoorbeeld in een bowlingcentrum, restaurant of koffietentje in de buurt. Soms is er aan de bijeenkomst ook een leuke activiteit verbonden, zoals zwemmen, schaatsen, een fietstocht of een wandeling.

 

Waar de bijeenkomst ook plaatsvindt, de LCC zal deze mogelijkheid altijd aangrijpen om de groep op de hoogte te brengen van alle nieuws en updates over het au pair-programma, en om met elke au pair te bespreken hoe het gaat – met de gastouders, de kinderen, de omgeving, school en noem maar op.

 

Veel au pairs vinden het heel prettig om met hun LCC over hun ervaringen te praten. De LCC biedt een uniek soort ondersteuning: hij of zij kent de ins en outs van het programma en kan eerlijk tegen de au pair zeggen dat er een probleem is en hoe dat probleem kan worden opgelost.

 

Vaak organiseren meerdere LCC’s die bij elkaar in de buurt wonen samen bijeenkomsten. Zo krijgen de au pairs nog meer mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen, te netwerken en vrienden voor het leven te maken.

Het belang van LCC-bijeenkomsten

Nieuwe vrienden, antwoorden op al je vragen, een goede relatie met je LCC, en bovenal heel veel lol – dát is wat je krijgt als je je maandelijkse LCC-bijeenkomsten bijwoont!

 

Om nog eens te benadrukken hoe belangrijk het voor au pairs is om echt betrokken te zijn bij het proces en actief deel te nemen aan de bijeenkomsten, hebben we een interview gehouden met Marta Pena, die al negen jaar LCC is bij Cultural Care. Zij gelooft er heilig in dat jealleen via persoonlijk contact een sterke band met iemand kunt opbouwen’.

 

Marta: “Met au pairs die niet komen opdagen op bijeenkomsten kan ik geen band opbouwen. Daardoor kan ik deze au pairs ook minder goed helpen als ze me nodig hebben – ik ken ze immers niet persoonlijk.”

 

Lees hieronder het interview met Marta:

 

V: Kun je ons iets vertellen over jezelf en waar je vandaan komt?  
A: Ik kom oorspronkelijk uit Colombia, Zuid-Amerika. In 1982 ging ik als uitwisselingsstudent naar CA, en nu woon ik al 28 jaar in Boston. Ik heb twee kinderen en een kleindochter van zes. Ik heb bedrijfskunde en marketing gestudeerd.

V: Waarom is het zo belangrijk dat au pairs de maandelijkse LCC-bijeenkomsten bijwonen? 
A: Dit is eigenlijk onze enige mogelijkheid om persoonlijk contact met ze te krijgen. En persoonlijk contact is een onmisbaar ingrediënt in een succesvol au pair-jaar en in het opbouwen van een goede relatie tussen au pair en gastgezin.

V: Wat hebben au pairs aan de bijeenkomsten? 
A: Tijdens de bijeenkomsten leren ze collega-au pairs uit andere landen kennen, kunnen ze ervaringen en ideeën uitwisselen, en bouwen ze een band op met hun LCC, de persoon die voor ze klaarstaat als ze hulp nodig hebben. Maar ze kunnen er ook meer leren over culturele, leerzame en leuke dingen die ze binnen en buiten hun eigen omgeving kunnen doen.

V: Heb je nog een leuk verhaal over een au pair of een maandbijeenkomst? 
A: In mei had ik een superleuke bijeenkomst. Toen had ik een professionele life coach ingehuurd om een praatje te houden. De bijeenkomst was bij mij thuis, en mijn groep au pairs vond het geweldig om te praten over hun eigen leven, verwachtingen, angsten, doelen, en vooral ook over hoe ze zichzelf zagen in hun rol van au pair. Dat was echt een heel mooie ervaring.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.