Hoe schrijf je een reisblog?

Hoe schrijf je een reisblog?

Zo word je reisblogger.

Een van de belangrijkste aspecten van de au pair-ervaring is het reizen en het ontdekken van de vele steden, staten en gebieden die de VS rijk is. Tijdens weekendjes weg, op vakantie met je gastgezin en in de extra reismaand na afloop van je au pair-programma krijg je heel veel van Amerika te zien. En wat is de beste manier om je ervaringen te delen met je familie en vrienden thuis, en bovendien je verhalen, foto’s en video’s voor altijd voor jezelf te bewaren? Een reisblog!

 

Maar hoe word je reisblogger? Dat is heel eenvoudig – het enige wat je nodig hebt is een platform, goede content en de ambitie om onderweg te blijven posten. Hieronder vind je onze tips over hoe je een blog kunt beginnen én hoe je deze kunt onderhouden met de best mogelijke reisfoto’s, verslagen en nog veel meer.

 

Tip #1: Schrijf goede content

 

Het belangrijkste om te onthouden als je een blog gaat schrijven is dat je lezers goede content willen zien – ze willen je verhalen en avonturen in jouw eigen stem horen, op een aantrekkelijke en inspirerende toon. Zorg dat ze steeds terug blijven komen voor nieuwe verhalen! Goede content is vooral content die recht uit je hart komt. Stel je voor dat je je beste vriend of vriendin een verhaal vertelt en verwerk de details van dat verhaal in je post, op dezelfde toon waarop je het zou vertellen. Het is ook belangrijk om je reisverhaal zo specifiek mogelijk te beschrijven – zo krijgt de lezer het gevoel alsof hij er zelf bij is. Om ervoor te zorgen dat je de details van je reisverhaal niet vergeet, is het een goed idee om onderweg aantekeningen te maken. Dit kun je op papier doen of op je smartphone. Zo kun je tijdens het schrijven van je post even spieken. Geloof ons, je zult ons dankbaar zijn voor deze tip!

 

Tip #2: Schrijf onderweg

 

Op je reizen zul je zo overweldigend veel ervaringen opdoen dat je soms niet weet waar je moet beginnen met schrijven. Maar je reisblog mag geen zware verplichting worden – hou het leuk en behapbaar door onderweg alvast stukken te schrijven. Dat kan bijvoorbeeld ook op je smartphone! Veel au pairs merken dat ze onderweg (in de trein, in het vliegtuig of in de auto) heel productief zijn. Zonder wifi of sociale media als afleiders kun je ongestoord schrijven. Als je deze teksten vervolgens naar jezelf mailt, kun je je werk later afmaken op je laptop of op welk apparaat je ook maar het prettigst werkt. Het gaat erom dat je je tijd optimaal gebruikt. Dus aarzel niet om onderweg te schrijven!

 

Tip #3: Neem de tijd voor het organiseren en bewerken

 

Een groot deel van het blogproces bestaat uit het organiseren, bewerken en plaatsen van je content. Neem hier rustig de tijd voor! De fase vlak voor het posten is vaak het belangrijkste onderdeel, omdat dit het moment is waarop je nog een foutje ontdekt, een idee voor een verbetering krijgt, enzovoort. Om een goede reisblog te onderhouden, is het misschien verstandig om vaste tijdblokken per dag te reserveren voor het schrijven, bewerken en posten. Of je nu elke morgen een half uur vrijmaakt om gewoon zoveel mogelijk te schrijven, een uur per dag om foto’s te selecteren en bewerken, of een blok van drie uur per week om een post te organiseren, bewerken en publiceren maakt niet uit, als je het maar consequent doet. Je lezers willen weten wanneer ze de volgende post kunnen verwachten, dus maak een schema en probeer je eraan te houden.

 

Tip #4: Maak mooie foto’s

 

Fantastische foto’s zijn het halve werk als het om een goede reisblog gaat. Je wilt je lezers meenemen naar alle prachtige plekken die je bezoekt en ze echt het gevoel geven dat ze er zelf bij zijn. Hoe beter je foto’s, des te inspirerender jouw blog wordt. Hier zijn een paar trucjes die je in gedachten kunt houden als je reisfoto’s maakt. Als eerste: zoek altijd naar patronen. Het menselijke brein is ingesteld op patronen. Die patronen kunnen zitten in vormen van wolken, in symmetrie in bomen of bladeren, of in zelfs kleuren die elkaar aanvullen. Zoek naar dingen die visueel interessant zijn en leg die vast. Houd je camera altijd recht, en zorg dat je stilstaat op het moment dat je de foto maakt – een onscherpe of scheve foto is nooit goed. Voor de compositie van foto’s is de ‘regel van derden‘ belangrijk. Deze regel gaat uit van het idee dat mensen alle afbeeldingen in drieën verdelen; ofwel verticaal, of horizontaal, of allebei. Het is het beste om een derde van je foto op één onderwerp te richten, en de andere twee derde op een ander onderwerp. Als je bijvoorbeeld een foto wilt maken van een boot in de oceaan, kun je er het beste voor zorgen dat de boot een derde van je foto beslaat en de zee twee derde. Met deze truc zien je reisfoto’s er alvast een stuk professioneler uit.

 

Tip #5: Wees actief op sociale media

 

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke, tip is: laat jezelf continu zien op sociale media. Dit kan het verschil maken tussen een goede en een geweldige reisblog. Als je je ervaringen live deelt met je kijkers, voelen ze zich nog sterker met je verbonden en zullen ze nog meer bereid zijn om uit te kijken naar je volgende blogpost. Als je niet van je laat horen op sociale media, word je heel snel vergeten! Er zijn tegenwoordig zoveel reisbloggers – als je wilt blijven opvallen, moet je je volgers zien vast te houden. Post zoveel mogelijk op Instagram, Twitter en Facebook, en blijf ook je ‘verhalen’ op deze platforms bijwerken. Elke keer dat je een nieuwe blogpost hebt geschreven, moet je deze natuurlijk op al je platforms delen en je volgers naar je nieuwste content leiden. Hoe vaker je content creëert en hoe meer je erover post, hoe meer ‘top-of-mind’ je zult zijn – en hoe meer al het harde werk dat je in je foto’s en tekst hebt gestoken, wordt opgemerkt en gewaardeerd!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Kom erachter of het au pair leven wat voor jou is!

    Kom langs bij een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt om op een leuke en gratis manier kennis te maken met ons au pair programma.

    Vind een informatiebijeenkomst