Investeren in je taalvaardigheid

Investeren in je taalvaardigheid

Engels leren in de VS staat goed op je cv.

Een heel belangrijk onderdeel van het au pair-programma in de VS is de intensieve taalles die je vanzelf krijgt. Je wordt immers helemaal ondergedompeld in het Engels! Van over de hele wereld komen jongeren in Amerika wonen en werken om zo dagelijks te kunnen oefenen met een vreemde taal waar ze in hun verdere leven heel veel aan hebben.

 

Engels wordt immers over de hele wereld gesproken. Op plekken waar veel verschillende nationaliteiten samen wonen, werken en spelen, is het dé taal die mensen samenbrengt. Het is een van de drie meest gesproken talen ter wereld, en sollicitanten en studenten die goed Engels spreken zijn dan ook heel populair onder werkgevers en onderwijsinstellingen.

 

Al met al kunnen we gerust stellen dat een investering in je Engelse taalvaardigheid een investering in je toekomstige loopbaan is. Sterker nog: Engels leren is een van de beste dingen die je kunt doen om je levensdoelen te bereiken en jezelf van een rooskleurige toekomst te verzekeren.

 

Als au pair leer je natuurlijk heel goed Engels spreken omdat je dagelijks contact hebt met je gastgezin en de kinderen, de mensen in je omgeving, je LCC en je mede-au pairs. Maar wat je je misschien niet realiseert, is hoe belangrijk die nieuwe taalvaardigheid voor je kan zijn als je eenmaal weer thuis bent en werk gaat zoeken. Engels kunnen spreken is superhandig, en het staat ook heel goed op je cv!

 

Maar hoe helpt vloeiend Engels spreken je nou precies in je toekomstige loopbaan? Als je Engels leert in een omgeving waar die taal dagelijks wordt gesproken, kan dat je leven op heel veel manieren positief beïnvloeden. Hier zijn een paar van de belangrijkste voorbeelden:

 

Internationale allure

 

Vloeiend Engels spreken doet wonderen voor je marktwaarde bij internationale bedrijven over de hele wereld. Als je een wereldtaal zoals Engels spreekt, kun je met allerlei verschillende culturele groepen beter communiceren en samenwerken. Je kunt op een persoonlijker niveau met mensen praten en écht begrijpen wat ze willen zeggen, in plaats van maar wat te raden op basis van een ruwe vertaling.

 

Door met mensen in hun eigen taal te communiceren kun je bovendien obstakels wegnemen die op het werk voor vertraging zouden kunnen zorgen – bij het tekenen van contracten bijvoorbeeld, of het organiseren van activiteiten. En met een gemeenschappelijke taal voelt het hele team zich zelfverzekerder en meer op zijn gemak. Al met al gaan er met een goede Engelse taalvaardigheid wereldwijd deuren voor je open. Deuren die leiden tot succes!

 

Reizen

 

Een goede Engelse taalvaardigheid kan je gedurende je loopbaan enorm van pas komen als het op reizen en culturele onderdompeling aankomt. Als je voor een bedrijf werkt dat internationale partners heeft of internationaal wil uitbreiden, ben je geheid de eerste die wordt gevraagd om het voortouw te nemen. Jij bent immers al een kei in communiceren!

Investeren in je taalvaardigheid

Als au pair word je een jaar lang (of nog langer!) in de VS ondergedompeld in de Engelse taal en kun je alle uithoeken van het land leren kennen. Maar als professional met een goede Engelse taalvaardigheid kun je in de hele wereld terecht! Overal ter wereld zijn vertalers nodig, en experts die meerdere talen vloeiend spreken. Dus als je in de toekomst graag veel zou willen reizen, dan is een goede beheersing van het Engels een belangrijke eerste stap in de goede richting.

 

Persoonlijke groei

 

In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat kennis van een vreemde taal samengaat met andere belangrijke zakelijke vaardigheden en levensvaardigheden die op de werkvloer goed van pas komen. Verschillende studies hebben aangetoond dat studenten die een tweede taal leren creatiever zijn en complexe problemen beter kunnen oplossen dan medestudenten die geen les krijgen in een tweede taal.

 

Door veel te schakelen tussen verschillende talen, train je bovendien je mentale scherpte en het vermogen om te multitasken.

 

En dan is er nog een onderzoek van de University of Chicago, waaruit blijkt dat mensen die meerdere talen spreken zowel op persoonlijk als op professioneel gebied meer overtuigd zijn van hun keuzes als ze hun eerste conclusies nog een keer in hun tweede taal overwegen.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van studies die erop wijzen dat een investering in die ene levensvaardigheid, je Engelse taalvaardigheid, je alleen maar meer en beter ontwikkelde levensvaardigheden en succes in je werk oplevert.

 

Dus zou je graag voor een internationale onderneming willen werken? Of in een bedrijf waar interpersoonlijke relaties en banden smeden belangrijk zijn? Dan moet je sowieso met je Engels aan de slag! En waar kun je dat nou beter doen dan in een omgeving waar die taal de hele dag wordt gesproken? In de VS bijvoorbeeld, als au pair!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Kom erachter of het au pair leven wat voor jou is!

    Kom langs bij een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt om op een leuke en gratis manier kennis te maken met ons au pair programma.

    Vind een informatiebijeenkomst