Welke reisdocumenten heb je nodig voor de VS?

Welke reisdocumenten heb je nodig voor de VS?

Alles wat je nodig hebt voor je reis naar en verblijf in de VS!

Of je nu net bent begonnen met je aanvraag of het perfecte gastgezin al gevonden hebt, als toekomstige au pair zul je op een gegeven moment je koffers moeten gaan pakken voor je grote avontuur. Je kledingkast doorzoeken en bedenken wat je tijdens het jaar van je leven allemaal aan wilt? Leuk! Op zoek naar kleine cadeautjes voor je gastgezin en de kinderen? Tof! Een lijst maken van alle officiële papieren die je moet meenemen naar de VS? Meh.

 

Uitzoeken welke identiteitsbewijzen en andere documenten je precies mee moet nemen als je een jaar naar het buitenland gaat, kan een heel gedoe zijn. En op die extra stress zit je vlak voor je vertrek niet te wachten, als je het al druk genoeg hebt met afscheid nemen van je familie en vrienden en Skypen met je gastgezin.

 

Wij weten precies hoe lastig het is, en hoe verwarrend het kan zijn om er achter te komen dat je ook na aankomst in Amerika nog allerlei papierwerk moet regelen. Maar maak je geen zorgen! Honderdduizenden au pairs zijn deze uitdaging al aangegaan, en met een beetje hulp van de experts van Cultural Care Au Pair kun jij ook probleemloos en zonder iets te vergeten de reis van je thuisland naar de VS overleven. Wij hebben voor jou de ultieme checklist opgesteld met alle belangrijke documenten die je mee moet nemen naar de VS én de dingen die je na aankomst moet regelen. Als je deze lijst gebruikt, kun je zonder stress aan je au pair-avontuur beginnen!

Meenemen naar de VS

 

Je paspoort/visum

Het lijkt een open deur, maar soms zijn de meest vanzelfsprekende dingen juist de dingen die je het makkelijkst vergeet… als je naar de VS reist, moet je je paspoort met J-1 visum meenemen. Maak ook minimaal één kopietje van je paspoort en visum en stop dat bijvoorbeeld in je handbagage.

Welke reisdocumenten heb je nodig voor de VS?

Je DS-2019 formulier

Het DS-2019 formulier (Certificate of Eligibility for Exchange Visitor (J-1) Status) krijg je van Cultural Care Au Pair, voorafgaand aan je afspraak met je ambassade om je visum te regelen. Dit formulier geeft aan dat je als exchange visitor op uitwisseling bent en via welke organisatie, ofwel designated sponsor. Ook staat er op dit formulier een korte omschrijving van je au pair-programma en de duur ervan. Je moet dit formulier samen met je paspoort en visum op de luchthaven laten zien, maar ook elke keer als je een Amerikaanse overheidsdienst bezoekt. Vergeet het dus niet mee te nemen op je au pair-avontuur!

 

Je nationale identiteitskaart

Het is altijd een goed idee (haha) om een extra ID mee te nemen als je naar het buitenland gaat. Als je je nationale identiteitskaart meeneemt, hoef je niet altijd en overal je kostbare paspoort bij je te dragen. En mocht je tijdens je jaar in de VS een nieuw paspoort moeten aanvragen, dan kan zo’n extra ID heel goed van pas komen. Neem hem dus voor de zekerheid mee –maar stop ‘m niet in hetzelfde vakje als je paspoort!

 

Je nationale en internationale rijbewijs

Je gastkinderen naar school en andere activiteiten brengen zal waarschijnlijk een groot deel uitmaken van je dagelijkse bezigheden. Vergeet dus niet je nationale en internationale rijbewijs mee te nemen. Een internationaal rijbewijs is van groot belang: het dient als vertaling van je eigen nationale rijbewijs, en veel verzekeraars vereisen dit document om je te kunnen verzekeren. Denk er ook aan dat je misschien, afhankelijk van de staat waar je gaat wonen, ook een speciaal rijbewijs voor die staat moet aanvragen.

 

Je rijgeschiedenis

Als je een document met je rijgeschiedenis hebt, neem dat dan mee naar de VS. Hiermee kunnen je gastouders de best mogelijke autoverzekering voor je bedingen. Vraag bij je autoverzekeraar of de betreffende instantie in je thuisland of je zo’n document kunt krijgen.

 

Je Erika-kaart en brochure

Als Cultural Care au pair maak je gebruik van een uitgebreide verzekering via Erika Travel Insurance. Als het goed is, heb je van je plaatselijke Cultural Care-team een Erika-kaart gekregen. Neem deze mee als je vertrek naar de VS en vul hem na aankomst in met je persoonlijke nummer. Op de Erika-kaart vind je je telefoonnummer voor noodgevallen, en in de Erika-brochure wordt alle informatie over je dekking beschreven. Neem deze documenten dus allebei mee!

 

Je medische dossier en recepten

Als je een bepaalde ziekte of allergie hebt, is het misschien een goed idee om je medische dossier mee te nemen naar de VS. Als je medicijnen gebruikt, neem dan een jaarvoorraad mee – of als dat niet kan, een recept van je dokter. De anticonceptiepil is in sommige Amerikaanse staten zonder recept verkrijgbaar. Controleer voor je vertrekt of je hiervoor een recept mee moet nemen.

 

Je Travel Kit

Elke Cultural Care au pair ontvangt voor vertrek naar de VS een Travel Kit vol opdrachten en tips om je te helpen bij je voorbereiding voor je au pair-avontuur. Vergeet niet je Travel Kit mee te nemen naar de VS, liefst in je handbagage – de gemaakte opdrachten ga je namelijk nakijken op de Cultural Care Au Pair Training School in New York. Ook tijdens je verblijf kunnen de tips en adviezen in de Kit je goed van pas komen.

 

De laatste brief van Cultural Care

Vergeet vooral niet de laatste brief mee te nemen die je voor je vertrek van Cultural Care Au Pair hebt gekregen. Hierin staat belangrijke informatie over je aankomst en verblijf op de Training School.

 

De contactgegevens van je gastgezin en van Cultural Care

Deze kun je in je Travel Kit noteren (nóg een reden waarom je die niet moet vergeten!), maar we raden je ook aan om de contactgegevens van je gastgezin en die van Cultural Care Au Pair ook op te slaan in je telefoon.

 

Je creditcard uit je eigen land en wat contant geld

Zorg dat je niet blut in de VS aankomt! We raden je aan ongeveer $150-200 aan biljetten van $10 en $20 én je creditcard of pinpas uit je thuisland mee te nemen. Niet alleen ben je dan altijd voorbereid op onvoorziene gebeurtenissen, je kunt ook optimaal genieten van je eerste tripje naar New York!

 

Wil je je vluchtgegevens of je au pair-overeenkomst nog eens goed bekijken? Beide zijn te vinden in je Cultural Care Au Pair-account. Je hoeft deze documenten niet voorafgaand aan je reis te printen, zolang je je reisinformatie maar kent.

 

Supertip: Maak twee kopieën van elk van de reisdocumenten die hierboven worden genoemd. Eén exemplaar neem je mee (maar niet samen met het origineel!) en het andere laat je veilig thuis. Doe hetzelfde met elk officieel document dat je in de VS ontvangt (zie de lijst hieronder): één exemplaar heb je altijd bij je, het andere laat je thuis bij je gastgezin. Je kunt de documenten ook scannen en veilig opslaan op een usb-stick of harde schijf.

 

Na aankomst in de VS regelen

 

Je I-94 formulier

Bij aankomst in de VS krijg je op de eerste luchthaven waar je landt van de functionaris die je documenten controleert een elektronisch bewijs van aankomst, ook wel bekend als ‘I-94’. We raden je aan dit elektronische formulier te downloaden van de website van Customs and Border Protection (de Amerikaanse douane en grensbewaking) en te printen. Je hebt dit document nodig als je je Amerikaanse social security-kaart gaat aanvragen.

 

Je social security-kaart

Vanaf tien dagen na aankomst in de VS (dus na het allereerste moment dat je in de VS voet aan land zette) moet je een Amerikaans burgerservicenummer aanvragen, of zoals dat hier heet een social security number. Dat doe je bij het social security office in de stad of county waar je met je gastgezin woont. In je Cultural Care Au Pair-account lees je precies wat je moet doen om een social security number te krijgen. Dit nummer is heel belangrijk; je hebt het nodig om een bankrekening te openen, een extra rijexamen af te leggen (wat in sommige staten verplicht is) en om je belastingaangifte te doen. Let op: bewaar je social security card ook na afloop van je au pair-jaar. Je krijgt in je leven maar één Amerikaans social security number, dus ook als je over dertig jaar nog eens naar de VS verhuist, is dit je nummer!

 

Je rijbewijs voor je staat

In sommige Amerikaanse staten mag je niet met een buitenlands of zelfs internationaal rijbewijs rijden. Afhankelijk van de staat waar je gaat wonen, kan het dus zijn dat je een speciaal rijbewijs moet halen. Vraag voordat je naar de VS reist alvast aan je gastgezin om uit te zoeken of, en zo ja hoe, dit moet.

 

Je Amerikaanse bankrekening en creditcard

Zodra je je Amerikaanse social security number hebt, moet je een Amerikaanse bankrekening openen en krijg je je eigen pinpas/creditcard. We raden je aan met je gastgezin te overleggen wat voor jou de beste bank en bankrekening is.

Welke reisdocumenten heb je nodig voor de VS?

Collegekaart

Als au pair moet je ook zes studiepunten halen aan een plaatselijke universiteit of college – en soms kun je daarbij een collegekaart krijgen. Als je een collegekaart krijgt aangeboden, neem die dan vooral aan – je kunt er allerlei voordelen en kortingen mee krijgen!

 

Zo, nu weet je precies welke documenten je mee moet nemen naar de VS en welke je ter plekke moet regelen. Dan is het nu tijd voor de leuke dingen: koffers pakken en je verheugen op je nieuwe land en je nieuwe thuis!

 

En vergeet niet dat het team van Cultural Care altijd klaarstaat om al je vragen te beantwoorden.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Klaar voor jouw avontuur?

    Begin vandaag nog jouw profiel en kom een stap dichter bij het worden van een au pair in Amerika. Begin aan het volgende spannende hoofdstuk van je leven!

    Begin