Au pair in tijden van corona

Ondanks de crisis blijven au pairs moedig, creatief en vrolijk

De coronacrisis heeft de wereld van de ene op de andere dag op zijn kop gezet. De beperkingen die au pairs in Amerika door het virus opgelegd hebben gekregen, hebben niet alleen gevolgen voor hun dagelijkse leven, maar maken bijvoorbeeld ook reizen en vrienden maken een stuk lastiger. En toch lukt het een heleboel au pairs de uitdaging aan te gaan en er het beste van maken. Hier zijn een paar van onze favoriete verhalen die we tijdens de wereldwijde crisis uit de Cultural Care-gemeenschap hebben ontvangen.

 

 

Ana, Braziliaanse au pair in Virginia

Ana is nu ruim een jaar bij haar gastgezin en ook in deze moeilijke tijd zegt ze: “Ik geef niet op, ik weet zeker dat God iets beters voor me in petto heeft en dat hij alles regelt! Dit gaat vast allemaal snel voorbij en dan kan ik weer verder met Amerika ontdekken.” Ana’s gastmoeder is verpleegkundige en haar gastvader is militair – twee beroepen die in deze rare tijden zeer zeker niet in gevaar zijn. Ana’s gastgezin is haar enorm dankbaar voor haar hulp. Tijdens de coronacrisis hebben ze de tijd genomen om wat van Ana’s culturele gerechten te proeven, met haar familie thuis te Skypen, haar taal te leren en haar liedjes te zingen.

 

 

Enrica, Italiaanse au pair in Massachusetts

De Italiaanse au pair Enrica en haar gastgezin hebben zich voor hun huis op de foto laten zetten in het kader van hun plaatselijke #frontporchproject, een Amerikaans initiatief waarin gezinnen zich tijdens de coronacrisis laten fotograferen om geld in te zamelen voor slachtoffers van de crisis. Enrica geeft toe dat dit geen makkelijke tijd is, maar: “Mijn gastgezin helpt me enorm met alles, ook om dingen van de zonnige kant te zien. Ik weet dat ik, wat er ook gebeurt, altijd deel van dit gezin ben, dus ik probeer het positieve te vinden in kleine dingetjes.” @donnagarlough

 

 

Maria, Spaanse au pair in Colorado

De Spaanse Maria vertelt dat ze tijdens het matchingproces meteen een klik had met de familie Borst. “Zoiets voel je, en dan weet je dat je die enorme stap in je leven wilt zetten om bij ze te zijn.” En in deze crisistijd heeft Maria een steentje kunnen bijdragen: ze heeft een kinderboek van haar gastmoeder naar het Spaans vertaald. Het boek met de titel What is Coronavirus? is bedoeld om aan kinderen uit te leggen wat er op dit moment allemaal aan de hand is in de wereld. Corona heeft alles wel moeilijker gemaakt, zegt Maria, “maar ik zou het toch zo weer doen.”

 

 

Nadeche, Nederlandse au pair in Virginia

Toen haar sportschool vanwege corona moest sluiten, loste de Nederlandse au pair Nadeche dat probleem op met de hulp van haar gastkinderen. Haar nieuwe training bestaat uit deadlifts, squats en planks met het extra gewicht van vier kinderen!

 

 

Martine, Nederlandse au pair in Ohio

De Nederlandse au pair Martine heeft haar gastkinderen tijdens de hele corona-quarantaine bezig weten te houden. Samen schreven ze brieven aan haar familie thuis, bakten ze koekjes en gingen ze op een virtueel uitje naar de Cincinnati Zoo. Martine vertelt: “De laatste tijd zijn we nóg dichter naar elkaar toegegroeid, en we genieten van de tijd die we samen doorbrengen. Als ik positief blijf en er het beste van maak, doen de kinderen vanzelf mee.” @thedutchaupair_

 

 

Birte, Duitse au pair in Tennessee

Isabeau Miller, gastmoeder in Tennessee, vertelt dat haar au pair Birte “de hoofdprijs verdient” voor de loyaliteit en toewijding die zij als au pair aan haar gastgezin heeft getoond. “Dit was natuurlijk bepaald niet wat Birte in gedachten had toen ze zich aanmeldde voor een jaar als au pair in Amerika. Maar in deze zwaarste tijd ever is ze een absolute topper geweest. Ze is voor onze jongens een grote zus geworden, en voor ons de derde volwassene in ons huis, en we zijn dol op haar. We zijn zó dankbaar voor haar optimisme, haar vriendelijkheid, haar engelengeduld en haar licht en liefde. En we kunnen niet wachten tot alles weer normaal is en ze meer van ons land kan gaan ontdekken.”

 

 

Andres, Italiaanse au pair in Colorado

De Italiaanse au pair Andres en zijn gastgezin in Colorado hadden dit voorjaar een heerlijke zonvakantie naar Hawaï gepland. Toen dat reisje vanwege corona in het water viel, hebben ze gewoon thuis de Aloha-sfeer opgeroepen, inclusief Hawaïhemden en bloemenkransen!

 

 

Oriane, Franse au pair in Arizona

Twee weken na het begin van de quarantaine begonnen de Franse au pair Oriane en haar gastmoeder Jennifer samen een YouTube-kanaal om hun “dagelijkse activiteiten en tips” te delen, vertelt Oriane. In hun hilarische video’s speelt ook de schattige tweeling Wyatt en Aiden een rol. Oriane is de cameravrouw en editor, terwijl gastmoeder Jennifer als singer/songwriter optreedt. Dit zouden nog wel eens supersterren kunnen worden!

 

 

Martina, Italiaanse au pair in Californië

De Italiaanse au pair Martina woont pas sinds februari bij haar gastgezin, maar ze past al helemaal in de Californische levensstijl – quarantaine of geen quarantaine! Martina en haar superschattige gastkindje beginnen doordeweeks elke morgen met een ‘Namaste’ en een aflevering van Cosmic Kids Yoga om stress buiten de deur te houden. Gastmoeder Rebecca: “We zijn dol op haar!”

 

 

Paola, Colombiaanse au pair in Californië

Door de coronacrisis worden au pairs uitgedaagd om nóg meer leuke projecten en activiteiten te bedenken om hun gastkinderen bezig te houden. De Colombiaanse au pair Paola overtreft alle verwachtingen die haar gastgezin had. Gastmoeder Liz vertelt: “Paola heeft allerlei leuke dingen bedacht tijdens de quarantaine. Zaadjes planten in de tuin bijvoorbeeld, autowasstraatje spelen (oftewel speelgoed wassen in de watertafel), en bananenmuffins bakken. We zijn zo blij met de liefde die ze onze kinderen geeft in deze rare tijd. Door deze ervaring zijn we voor altijd met elkaar verbonden. Mil gracias, Paola!”

 

 

Stefani, Braziliaanse au pair in Virginia

De Braziliaanse au pair Stefani kwam eind januari aan bij haar gastgezin in Virginia. Haar eerste drie maanden in Amerika verliepen heel anders dan ze had verwacht. “Ik dacht dat ik veel meer zou gaan reizen, meer plaatsen zou zien en meer mensen zou ontmoeten. Ik had een andere ervaring verwacht. Maar ik kan niet eens zeggen dat ik hier verdrietig ben. Dingen lopen niet altijd zoals je verwacht. Maar doordat ik met de kinderen thuis zat, heb ik ze van een andere kant leren kennen en veel van ze geleerd.” Stefani’s gastmoeder Kathy voegt toe: “Het klikt echt tussen ons gezin en Stefani. Tijdens de vele avonden thuis hebben we samen gekookt, gebakken, elkaar foto’s laten zien en vooral veel gelachen. We maken er echt het beste van.”

 

Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer inspirerende verhalen!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Deel jouw verhaal!

    We zijn op zoek naar een gepassioneerde content creator om een bijdrage te leveren aan onze blog. Dien vandaag jouw verhaal in en geef anderen een kijkje in het leven van een au pair!

    Kom meer te weten