Au pairs dragen een steentje bij

Au pairs dragen een steentje bij

Hoe au pairs iets terugdoen voor hun gemeenschap

Een van de leukste dingen aan de au pair-ervaring is dat je als local in de VS woont. Je maakt dus deel uit van je gemeenschap en maakt kennis met de mensen, plekken en organisaties die deze gemeenschap zo bijzonder maken.

 

Weet je nog niet goed hoe je als au pair betrokken kunt raken bij je omgeving? Daar zijn gelukkig allerlei manieren voor, en wij geven je hier een overzicht van de meest populaire opties!

 

Lid worden van een sportclub

 

Sporten is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, actief te blijven en lol te hebben! In de VS zul je heel veel sporten vinden die je ook uit je eigen land kent. Maar je kunt natuurlijk ook de kans aangrijpen om tijdens je au pair-ervaring een nieuwe sport te leren!

 

De Deense au pair Kathrine heeft bijvoorbeeld niet alleen vrienden gemaakt in de buurt en op de universiteit, maar is ook actief in haar plaatselijke kickball-team. Volgens haar gastouders is Kathrine binnen de kickball-gemeenschap zo populair dat ze nota bene door de tégenstander is uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP). Dat gebeurt niet vaak!

 

Lid worden van een kerkgenootschap

 

In de plaatselijke kerk kun je mensen ontmoeten met hetzelfde geloof en dezelfde interesses als jijzelf. Veel kerken in de VS organiseren geregeld evenementen waar je als au pair de mogelijkheid krijgt jezelf verbonden te voelen met een sterke geloofsgemeenschap.

 

Toen de Poolse au pair Julita naar de VS kwam, is ze lid geworden van een plaatselijk Poolstalig katholiek kerkgenootschap. Deze keuze heeft haar leven enorm beïnvloed. Haar gastmoeder vertelt: “Julita gaat geregeld naar kerkdiensten en is bevriend met veel van de parochianen. Ze zingt vaak tijdens diensten en krijgt zelfs tips over de beste plekken om Poolse producten te kopen!

 

En dan is er nog de Braziliaanse au pair Paloma, die zich sinds haar aankomst in de VS heeft ontwikkeld tot een prominente figuur in haar gemeenschap. Paloma werkt niet alleen als vrijwilligster op de basisschool, ook in de kerk is ze actief. Hier helpt ze elke week met de voorbereiding voor diensten.

 

Bovendien geeft ze als vrijwilligster les aan derde- en vierdeklassers op de zondagsschool. Paloma heeft ondertussen al ruim 125 uur onderwijservaring opgedaan in een speciaal kerkprogramma waaraan meer dan 800 kinderen in haar gemeenschap meedoen! Volgens haar gastvader is Paloma “zo geliefd in de gemeenschap dat ze uit tientallen andere docenten en mentoren is gekozen om de grote groepsles voor de bijzondere kerstdiensten te leiden – echt een enorme eer.”

 

Cultural Care Ambassador worden

 

Als je het leuk vindt om andere au pairs in de gemeenschap te helpen, kun je als Cultural Care Ambassador nieuwe vrienden maken en optimaal gebruikmaken van de Cultural Care-gemeenschap!

 

Cultural Care Ambassadors zijn leiders in de gemeenschap, media-influencers, mentoren en belangenbehartigers voor au pairs in het hele land. Als ambassadeur krijg je de mogelijkheid om betrokken te raken bij bijzondere projecten, evenementen, activiteiten en zelfs social media takeovers.

 

Zoals de Oostenrijkse au pair Johanna zegt: “Ik vind het geweldig dat ik mijn mede-au pairs en toekomstige au pairs kan helpen. Ik ben een grote fan van het buddy-programma en ik wil graag mijn geweldige ervaringen delen en anderen helpen. Mijn LCC ziet me ook als een supergoede hulp, omdat ik haar heb geholpen een nieuwe locatie te vinden voor onze welkomstbijeenkomsten. Ik heb het gevoel dat ik er als ambassadeur voor Cultural Care echt toe doe, omdat ik mensen kan helpen en invloed kan uitoefenen.

 

Vrijwilligerswerk doen

 

Er zijn talloze manieren om binnen je gemeenschap vrijwilligerswerk te doen. En Cultural Care au pairs in het hele land doen dit dan ook elke dag!

 

De Zuid-Afrikaanse au pair Anne is vrijwilligster op de school van haar gastkinderen. Zo komt ze in contact met andere gezinnen in de buurt – en daardoor kan ze nu heel makkelijk speelafspraken voor de kinderen regelen!

 

Annes gastmoeder vertelt: “Onze jongens zitten op een zogenaamde ‘parent participation school’, waarbij de ouders als vrijwilligers in de klas de docenten ondersteunen en ook zelf lesgeven in kleine groepjes. Anne hielp niet alleen tijdens haar werkuren op de school, maar kwam ook vaak in haar vrije tijd helpen bij de kookles en handvaardigheid, ging mee op schoolreisjes en gaf een speciale culturele muziekles, ‘Global Beat’, waar ze de kinderen allerlei traditionele Zuid-Afrikaanse dansen leerde. Veel van onze vrienden en de docenten op de school hebben Anne leren kennen en zijn net zo dol op haar geworden als wijzelf.

 

De Braziliaanse au pair Romulo probeert zich in zijn vrije tijd zoveel mogelijk bezig te houden met zijn Amerikaanse gemeenschap. Naast reizen en op bezoek gaan bij zijn nieuwe vrienden, speelt hij in een plaatselijk voetbalteam en zit hij bij de vrijwillige brandweer.

 

Door een steentje bij te dragen aan de gemeenschap help je niet alleen anderen maar ook jezelf! Cultural Care au pairs in het hele land laten weten dat ze een nóg mooiere ervaring in de VS hebben gehad door iets terug te doen voor hun omgeving en mensen te ontmoeten. Hierdoor hebben ze het echte Amerika leren kennen en de mensen in hun gemeenschap kennis laten maken met een nieuwe cultuur en levensstijl. Win-win dus!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Deel jouw verhaal!

    We zijn op zoek naar een gepassioneerde content creator om een bijdrage te leveren aan onze blog. Dien vandaag jouw verhaal in en geef anderen een kijkje in het leven van een au pair!

    Kom meer te weten