Welkom in mijn wijk: Washington D.C.

Welkom in mijn wijk: Washington D.C.

Wat valt er te beleven in en om de Amerikaanse hoofdstad?

Ik woon als Britse au pair in Arlington VA, een bruisende stad vlak bij Washington D.C., aan de overkant van de rivier de Potomac. Ik ben hier nu sinds januari, en ik ontdek nog steeds allerlei leuke nieuwe dingen om te doen! Voordat ik hier naartoe kwam, twijfelde ik of een stad wel iets voor mij zou zijn. Ik ben namelijk nogal avontuurlijk aangelegd. Hoe mis kun je het hebben! Er is hier in en om de stad zóveel te doen… hier is mijn top tien van favoriete dingen!

 

10. Ballston Mall

Dit toffe winkelcentrum is een supercoole plek om met vrienden af te spreken. Er zitten hier een heleboel lekkere eettentjes en cafés – vooral Punch Bowl Social kan ik aanbevelen, die heeft een goede kaart en heel veel verschillende cocktails. In de kelder van het winkelcentrum zit een food court, een soort markt, waar ze allerlei etenswaren verkopen. En er is een bioscoop, met stoelen die je achterover kunt zetten!

 

9. Duck Donuts

Duck Donuts is favoriet bij alle au pairs in het gebied rondom Arlington. Hier kun je zelf je eigen donut samenstellen, met keuze uit ik-weet-niet-hoeveel maffe toppings! En ze kosten ook nog eens haast niks. Dus pas maar op, je raakt zo verslaafd. Mijn eigen favoriete topping? Oreo-kruimels!

 

8. Great Falls Park

Great Falls Park ligt op een klein eindje rijden van Arlington – wat mij betreft een must-visit op elk moment van het jaar! Je vindt hier een paar van de prachtigste watervallen die ik ooit heb gezien. Er zijn een paar verschillende uitzichtpunten op een korte wandeling vanaf het bezoekerscentrum. En in dat bezoekerscentrum zelf vind je allerlei interessante informatie over de Falls – bijvoorbeeld dat alleen kajakkers van Olympisch niveau op dit deel van de rivier mogen kajakken!

Welkom in mijn wijk: Washington D.C.

7. Thomas Jefferson Memorial

Het Jefferson Memorial is om een aantal redenen mijn favoriete monument in Washington D.C. Ten eerste omdat het er zo indrukwekkend uitziet – het staat daar prachtig aan de rand van het Tidal Basin, en vooral als de wereldberoemde kersenbloesem bloeit is het er zo mooi! Je kunt ook een roeibootje huren en het Tidal Basin op gaan. Hartstikke leuk om te doen, en je ziet het monument van een andere kant. Op dit moment wordt het beeld gerenoveerd en staat het 15 maanden lang in de steigers, maar hier is een foto van voordat de werkzaamheden begonnen.

Welkom in mijn wijk: Washington D.C.

6. National Mall

De National Mall is het hele jaar door een bezoek meer dan waard. Niet alleen vanwege de musea en monumenten, maar ook omdat er allerlei dingen worden georganiseerd – het vuurwerk op Onafhankelijkheidsdag bijvoorbeeld, en de 50e verjaardag van de eerste maanlanding. Die werd gevierd met een evenement waarbij een film op het Washington Monument werd geprojecteerd. Als je in de buurt van Washington D.C. woont, maak je heel veel unieke dingen mee!

Welkom in mijn wijk: Washington D.C.

5. Rock Creek Park

Ik ben echt dol op Rock Creek Park met zijn vredige, ontspannen wandelroutes. En je kunt hier ook paardrijden! Wat wel leuk is om te vertellen, is dat er in Rock Creek Park een onofficieel ‘monument’ staat. In 1958 werden tijdens een renovatie van het Capitol Building veel stenen weggehaald. Niemand wist wat ze daarmee moesten, dus lieten ze ze midden in het park liggen. En daar liggen ze nu nog; stapels stenen, waarvan sommige met prachtig beeldhouwwerk, overgroeid met mos. Super interessant!

Welkom in mijn wijk: Washington D.C.

4. The view of D.C.

Inwoners van Arlington County mogen hier gratis naar boven! Het uitzicht op D.C. en de omgeving is van hieruit waanzinnig. Mijn vriendinnen en ik zijn er al heel vaak geweest – en soms blijven we een hele tijd, gewoon om van het uitzicht te genieten. Als je kunt bewijzen dat je hier woont, mag je zo doorlopen.

 

3. Rosslyn Freedom Park

Dit is zeg maar de New York High Line maar dan in Rosslyn. Het is een stuk kleiner dan de High Line, maar dat is juist zo fijn. Niet veel mensen kennen het dus is het altijd lekker rustig. Dit is een geweldige plek om midden in de stad tot rust te komen. Midden in dit hooggelegen stadspark heb je een prachtig uitzicht op de rivier de Potomac en de Universiteit van Georgetown.

 

2. Georgetown

Georgetown is mijn favoriete plek in Washington D.C. De belangrijkste reden waarom mensen naar Georgetown gaan is om te shoppen – aan High Street vind je elke winkel die je maar kan bedenken. Georgetown Waterfront is de perfecte plek om lekker te zitten met een boek of te picknicken. Je vindt hier ook heel veel leuke restaurants en bars. In de zomer kun je een boottocht over de Potomac maken. En als je geïnteresseerd bent in architectuur, kan ik je ook een wandeling over de campus van de Universiteit van Georgetown aanraden – die is echt heel mooi.

 

1. Een kajak, kano of paddle board huren bij Key Bridge Boathouse

Dit is mijn allergrootste hobby hier. Sinds ik in D.C. woon heb ik een liefde voor watersport ontwikkeld! Al sinds het voorjaar brengen mijn vriendinnen en ik bijna elk weekend door bij Key Bridge Boathouse. We zijn al helemaal naar het Lincoln Memorial en rondom Roosevelt Island gevaren. Je kunt ook een pasje kopen, waarmee je het hele seizoen onbeperkt het water op kunt!

Ik ben echt heel blij dat ik mijn jaar als au pair zo dicht bij de hoofdstad van de VS heb mogen doorbrengen. Alle toekomstige au pairs die hier komen wonen zou ik aanraden heel veel de deur uit te gaan en dingen te ontdekken. De stad heeft enorm veel te bieden!

Ik ben Millie, ik ben 24, ik kom uit het Verenigd Koninkrijk en ik woon als au pair in Arlington, Virginia. Ik ben dol op het buitenleven en ik ontdek graag nieuwe plekken!
    A line drawing of a gumball machine

    Wil je meer weten?

     We zullen je alles vertellen wat je moet weten over het avontuur van je leven als au pair in de Amerika. Reis, leer en ontwikkel jezelf met Cultural Care!

    Kom meer te weten.