Wie zijn de gastgezinnen van Cultural Care Au Pair?

Als je overweegt au pair te worden, vraag je je waarschijnlijk af hoe een Amerikaans gezin er eigenlijk uitziet. En, belangrijker: hoe jouw gastgezin eruit gaat zien. Het is niet zo gek dat je nieuwsgierig bent naar waar je tijdens je jaar (of meer!) in Amerika het grootste deel van je tijd gaat doorbrengen. 
 
De gastgezinnen van Cultural Care zijn dankbaar voor alles wat au pairs bijdragen aan hun huishouden (culturele uitwisseling bijvoorbeeld!) en staan met open armen klaar om hun au pair op te nemen in hun gezin. Alle gastgezinnen hebben veel gemeen, maar tegelijkertijd is elk gezin ook heel verschillend. 

 

Au pair Inaye uit Brazilië zorgt met veel plezier voor de tweeling. “Ik vind het geweldig. Ik prijs mezelf enorm gelukkig met mijn tweede familie.”

 

Hoe ziet een gemiddeld gastgezin eruit?

Je vraagt je misschien af: “Hoe ziet mijn gastgezin eruit?” Nou, je bent niet de enige! De meeste van onze gastgezinnen hebben meer dan één kind, en veel gezinnen hebben er zelfs drie of nog meer. Er zijn ook veel meerlingen!

De Poolse au pair Sylwia vertelt dat ze haar twee gastmoeders en hun zoontje van 5 zo weer zou uitkiezen: “Ik heb het beste gastgezin.” 


Het gemiddelde gastgezin bestaat uit een vader, een moeder en hun kinderen. Maar ook een heleboel eenoudergezinnen en ouderparen van hetzelfde geslacht stellen graag hun huis open voor een au pair. En dierenvrienden opgelet: meer dan de helft van onze gastgezinnen heeft huisdieren! 

 
De Franse au pair Oriane woont met veel plezier bij een alleenstaande moeder. “Jennifer heeft binnen tien maanden een ander mens van me gemaakt. Ik ben een sterkere vrouw geworden met meer zelfvertrouwen, en ik neem nu de tijd om te genieten van de dingen om me heen.” 

 

Alleenstaande moeder Courtney en haar schattige dochtertje zijn de perfecte match voor de Colombiaanse au pair Camila!

 

De Braziliaanse au pair Larissa heeft haar perfecte gastgezin gevonden in CA, bij drie peuters en twee gastmoeders. “Ik vind het geweldig om bij twee sterke vrouwen te wonen, en ik ben blij dat ik hier heel veel leer over verschillende culturen.”

 

Waar komen ze vandaan en waar geloven ze in?

Amerika wordt wel eens vergeleken met een kaleidoscoop, omdat in dit land allerlei verschillende etnische en culturele achtergronden samenkomen. En onze gastgezinnen zijn al net zo divers! Ze vertegenwoordigen ook allerlei verschillende religies: van christendom tot jodendom tot hindoeïsme tot islam. Een van de leukste dingen aan au pair zijn is dat je kennismaakt met andere culturen. Au pairs die bij een gastgezin met een andere achtergrond of geloofsovertuiging zijn gaan wonen, zijn altijd blij met hun keuze.

 

Het gastgezin van de Colombiaanse au pair Claudia zorgt goed voor haar. 

 
Lizeth uit Colombia matchte met een Indiaas-Amerikaans gezin en heeft het enorm naar haar zin: “Ik kom uit Colombia, zij uit India, en we wonen in Amerika. Leuk toch!” Lizeth leert Indiaas te koken en laat haar gastgezin zien hoe je arepas maakt. Zij leert woordjes in het Hindi en brengt haar gezin Spaans bij. “Ik had nooit verwacht dat ik hier zo gelukkig zou zijn en dat ik zoveel van dit gezin zou gaan houden.” 

 

Hoewel de Braziliaanse au pair Patricia en haar gastgezin verschillende religies aanhangen, vindt zij dat ze perfect bij elkaar passen! “Ik voel me al vanaf de allereerste dag helemaal thuis bij dit gezin, en nog steeds vragen ze me heel vaak of ik me op mijn gemak voel.”

 

De Duitse au pair Niklas vindt het leuk om van alles over de joodse tradities van zijn gastgezin te leren, maar vindt het ook fijn dat ze hem helpen de feestdagen te vieren die belangrijk voor hem zijn: “Ze steunen me volledig zodat ik ook mijn eigen feestdagen kan vieren, zoals kerst.”

 

Waar wonen de gastgezinnen?

Er zijn Cultural Care gastgezinnen in 48 van de 50 Amerikaanse staten (als je Hawaï of Alaska wilt ontdekken, zul je helaas toch gewoon een vakantie moeten boeken…). De meerderheid van onze gastgezinnen woont in een buitenwijk of voorstad, maar er zijn ook plenty gezinnen die in de stad wonen, of juist op het Amerikaanse platteland.

 

De Braziliaanse au pair Erika geniet van het leven bij haar gastgezin in Massachusetts, New England. In MA wonen veel au pairs, zodat je er heel makkelijk vrienden kunt maken.

 

Veel au pairs gaan bij een gastgezin wonen in een staat waar ze al van gehoord hadden. New York bijvoorbeeld, of Californië, of Texas. Maar evenveel au pairs komen terecht in kleinere, minder bekende staten. Luciana uit Argentinië heeft het enorm naar haar zin in Oklahoma in het Midden-Westen: “Oklahoma en de familie Lepak zijn mijn thuis.”

De Zweedse au pair Felicia woonde haar eerste jaar in New Mexico en ging daarna voor nog een jaar naar een ander gezin in South Carolina. Van beide plekken had ze nog nooit gehoord, maar nu zegt ze: “New Mexico en South Carolina zitten voor altijd in mijn hart.”

 

Wat doen gastgezinnen voor hun werk en in hun vrije tijd?

Au pairs vragen zich vaak af wat gastgezinnen voor hun werk doen en hoe ze hun vrije tijd besteden. Het korte antwoord is: van alles! Gastgezinnen werken in elke denkbare sector. De meeste van onze gastouders werken buiten de deur, maar er zijn ook huismannen en -vrouwen.

De gastmoeder van de Duitse au pair Jacqueline is huisvrouw, en samen vormen ze een geweldig team. “Ik heb niet alleen een gastmoeder gekregen, maar een echte vriendin die ik alles kan vertellen.”

Au pair Denisse uit Mexico had nog nooit sneeuw gezien voordat ze naar Amerika kwam. Maar toen haar gastgezin haar liet kennismaken met een van hun grootste hobby’s, namelijk snowboarden, was ze meteen om.

 

Gastgezinnen hebben evenveel verschillende hobby’s als au pairs. Een gemeenschappelijke interesse kan een goede manier zijn om een band te kweken, maar in aanraking komen met nieuwe sporten, muziek, boeken, enzovoort kan juist ook heel leuk zijn.

 

De Zweedse au pair Mathilda vertelt: “Mijn beide gastouders inspireren me enorm.” Toen ze een nieuwe manier zocht om aan lichaamsbeweging te komen, vroeg ze haar gastmoeder, een fanatiek hardloopster, om advies. “Adrienne heeft me met alles geholpen, van mijn loopschema tot mijn eetpatroon, en geloofde in me toen ik zelf dacht dat ik het niet kon.”

Voormalig au pair Melanie uit Mexico is dankbaar voor de geweldige band die ze met haar gastgezin heeft. “Ze hebben me vertrouwen gegeven, en nu heb ik het gevoel dat ik alles aankan.”

 

Kortom: hét Amerikaanse gastgezin bestaat niet. Maar het perfecte gezin voor jou wel! En voor iedereen die op zoek is naar dat perfecte gezin, heeft de Nederlandse au pair Lotte een geweldig advies. Ten eerste, vertelt ze: “Kies nooit een gastgezin puur omdat je hun woonplaats leuk vindt. Kies ze omdat je hen leuk vindt. Kies met je hart.”

En hoewel cultuurverschillen geen probleem zijn – sterker nog, die zijn de reden dat het au pair-programma bestaat! – is het wel heel belangrijk dat je dezelfde waarden hebt als je gastgezin. Gedeelde waarden en interesses zijn het belangrijkst in een thuis (en een familie) ver van huis.

 

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Kom erachter of het au pair leven wat voor jou is!

    Kom langs bij een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt om op een leuke en gratis manier kennis te maken met ons au pair programma.

    Vind een informatiebijeenkomst