Fijne Galentine’s Day!

Fijne Galentine’s Day!

Een onofficiële feestdag van meiden voor meiden.  

Valentijnsdag ken je wel toch? Je weet wel, die speciale feestdag in februari die helemaal in het teken staat van de liefde in al haar verschijningsvormen, de dag waarop je struikelt over de liefdesbriefjes, bloemen, cupidootjes en chocolaatjes? Tuurlijk.

 

Maar… GALENTINE’S DAY, heb je daar wel eens van gehoord? Niet?? Dan wil ik je heel graag wat vertellen over deze geweldige feestdag die helemaal gaat over vrouwenvriendschappen. Het is de laatste jaren in de VS een echte traditie geworden, en het is een supertoffe manier om je vriendinnen te laten zien hoeveel je van ze houdt. Daar gaan we…

 

Wat is Galentine’s Day?

 

Galentine’s Day vindt plaats op 13 februari – de dag voor Valentijnsdag – en is speciaal bedoeld om de bijzondere band tussen vriendinnen te vieren. Deze feestdag bestaat sinds 2010. In een aflevering van de populaire Amerikaanse sitcom Parks and Recreation in dat jaar organiseerde de hoofdpersoon, de ambitieuze wervelwind Leslie Knope, een gigantisch feest voor haar vriendinnen om de vriendschap te vieren.

 

Leslie legt het zelf zo uit: “Elk jaar op 13 februari laten mijn vriendinnen en ik de mannen thuis en komen we samen voor een enorme brunch. Ladies celebrating ladies. Een soort Lilith Fair, maar dan zonder de existentiële angst. En mét frittata’s.”

 

Wat wil je nog meer?

 

Het feest van Leslie en haar vriendinnen is een enorm succes en hun Galentine’s Day wordt een jaarlijkse traditie. Er wordt later in de serie nog vaak naar verwezen. Door de jaren heen is het concept van Galentine’s Day ook buiten de televisiewereld steeds bekender geworden. En inmiddels is het uitgegroeid tot een vast onderdeel van de Amerikaanse cultuur!

 

Wie viert Galentine’s Day?

 

Alle vrouwen kunnen en moeten Galentine’s Day vieren! Het is de ideale gelegenheid om je vriendinnen eens extra in het zonnetje te zetten. En als je deel uitmaakt van een programma als Cultural Care Au Pair, waarbij de au pairs nog altijd vooral meisjes zijn (maar we vergeten jullie niet hoor, bro pairs!), dan moet je zéker meedoen!

 

De trend is in de afgelopen 10 jaar steeds verder uitgegroeid, ook onder bedrijven en restaurants in de hele VS. Populaire ketens als Sprinkles Cupcakes, Target en Lyft promoten deze onofficiële feestdag al jaren en verkopen speciale producten rondom het thema Galentine’s Day.

 

Jaar na jaar is het concept populairder geworden, en tegenwoordig is #GalentinesDay geregeld trending op sociale netwerken als Twitter, Instagram en Tumblr. Galentine’s Day bestaat nu al tien jaar en het einde is nog lang niet in zicht!

 

En dat, dames, is nou de kracht van vrouwenvriendschap.

 

Hoe kan ik Galentine’s Day vieren?

 

Fijn dat je het vraagt! Je kunt Galentine’s Day meevieren door stil te staan bij je vrouwenvriendschappen en de bijzondere plek die je vriendinnen in je hart innemen. Je kunt net als Leslie Knope uitgebreid gaan brunchen met je besties, maar je kunt ook gewoon thuis een chill-avondje organiseren, of héél lang bellen met een oude vriendin… hoe je het viert maakt niet uit, áls je het maar viert!

 

Voor au pairs die in de VS wonen is vriendinnen maken met meiden van over de hele wereld een belangrijk deel van de ervaring. De meerderheid van de au pairs in de VS bestaat uit vrouwen. Dikke kans dus dat je op zijn minst één of twee dames kent die je in het buitenland hebt ontmoet.

 

Laat ze dit jaar op Galentine’s Day zien hoe blij je bent dat jullie vriendinnen zijn. Vertel ze dat je om ze geeft, ga de stad in om iets leuks te doen en praat over al die geweldige dingen die vrouwenvriendschappen zo mooi maken!

Mandy Cook
Mandy Cook
Hoi, ik ben Mandy! Ik kom uit Boston, waar ik werk als schrijver, marketeer, creative professional en vooral wereldburger. Mijn hobby’s zijn zingen met mijn semi-professionele a capella-koor, filosoferen over Game of Thrones en taco’s eten. Ik ben mijn hele leven al fan van de Beatles, en bovendien ben ik dol op reizen en op alles wat maar uit Italië komt.
A line drawing of a gumball machine

Deel jouw verhaal!

We zijn op zoek naar een gepassioneerde content creator om een bijdrage te leveren aan onze blog. Dien vandaag jouw verhaal in en geef anderen een kijkje in het leven van een au pair!

Kom meer te weten