Tien geweldige natuurbestemmingen in de VS

Ontdek de prachtige natuur in de VS.

Amerika staat bekend om haar prachtige natuur met weidse vergezichten. Elk deel van de VS heeft zijn eigen unieke geografische identiteit – het is ook zó’n groot land! En er zijn dan ook heel veel verschillende manieren om de legendarische natuur van Amerika te ontdekken.

 

Elk jaar komen talloze bezoekers uit de hele wereld naar de VS om het natuurschoon met eigen ogen te zien – en onder hen ook veel au pairs. Als au pair zit je in de perfecte positie om heel veel prachtige landschappen te ontdekken – je bent immers minimaal een jaar lang in het land! Niet alleen krijg je aan het eind van je programma een hele maand om te reizen, ook in de weekenden en doorbetaalde vakanties kun je heel goedkoop een heleboel populaire Amerikaanse bestemmingen bezoeken.

 

Van de uitgestrekte bossen in het noordwesten tot de prachtige rode canyons in het zuidwesten en de grillige kustlijnen in het noordoosten; als au pair kun je ze allemaal verkennen. Het is niet overdreven om te zeggen dat au pairs de meest bereisde bezoekers van de VS zijn.

 

Als jij overweegt als au pair – of gewoon op vakantie – naar Amerika te gaan, sla dan vooral deze tien geweldige natuurbestemmingen niet over:

 

Grand Canyon National Park

 

De Grand Canyon, in het noordwesten van de zuidwestelijke staat Arizona, is misschien wel de bekendste natuurlijke bezienswaardigheid in de VS. De prachtig gelaagde rode steenformaties die miljoenen jaren aan geologische geschiedenis verraden, en de adembenemende zonsopkomsten en zonsondergangen die hier te zien zijn, trekken het hele jaar door vele toeristen.

 

Populaire uitkijkpunten zijn bijvoorbeeld Mather Point, Yavapai Observation Station en de Desert View Watchtower. Lipan Point biedt een panoramisch uitzicht over de canyon en de Colorado River die er doorheen loopt. Of je nu gaat wandelen, een rit op een ezel gaat maken of alleen even op de rand wilt staan (voorzichtig!), de grootsheid van de canyon zal je ongetwijfeld overdonderen. Het mooiste aan de natuur is misschien wel het gevoel van verwondering dat ze oproept. Als je in de natuur rondloopt, voel je hoe klein wij mensen eigenlijk maar zijn en hoe groot en oud onze aarde is. En nergens ervaar je dat gevoel sterker dan in de Grand Canyon.

Yosemite National Park

 

In het gebergte Sierra Nevada in Californië vind je een van de mooiste plekjes van de westelijke helft van de Verenigde Staten: Yosemite. Met zijn enorme, eeuwenoude sequoiabomen en prachtige wandelroutes is Yosemite de droom van elke natuurliefhebber. Een populaire trekpleister is Tunnel View, het iconische uitkijkpunt dat een prachtig uitzicht biedt op de enorme waterval Bridalveil en de granieten rotsen van El Capitan en Half Dome. Vergeet vooral je camera niet – deze plek staat garant voor de perfecte Instagram-foto!

Tien geweldige natuurbestemmingen in de VS

In Yosemite Village vind je winkels, restaurants, hotels, het Yosemite Museum en de Ansel Adams Gallery, waar afdrukken te zien zijn van de bekende zwart-witfoto’s die de beroemde fotograaf Ansel Adams in de omgeving heeft gemaakt. In de ruim 3000 vierkante kilometer aan natuur in Yosemite National Park kun je dagenlang rondwandelen – maar wees wel voorzichtig en pas op voor de wilde dieren. In Yosemite wonen allerlei diersoorten, dus dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

 

Badlands National Park

 

Dit nationale park in de centraal-noordelijke staat South Dakota staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen met gelaagde rotsformaties, steile canyons en hoge toppen. Tijdens een bezoek aan Badlands kun je in de uitgestrekte graslanden zomaar bizons, dikhoornschapen en prairiehonden tegenkomen.

Tien geweldige natuurbestemmingen in de VS

Robuuste schoonheid, zo kun je Badlands het beste beschrijven. En het ligt hier vol paleontologische schatten! Wetenschappers hebben fossielen van prehistorische zoogdieren zoals de sabeltandtijger gevonden, wat bewijst dat deze dieren ooit rondliepen op dezelfde grond als wij nu. Als je benieuwd bent naar de mooiste fossielen van Amerika, maak dan de korte wandeling over de Fossil Exhibit Trail, een vlonderpad waarlangs borden zijn geplaatst met informatie over de hier gevonden fossielen. Als je met de auto bent, neem dan vooral ook de Badlands Loop Road (Highway 240), die bocht na bocht prachtige uitzichten en dus geweldige fotomomentjes biedt.

 

Yellowstone National Park

 

Dit nationale park is zó uitgestrekt dat het deel uitmaakt van maar liefst drie staten! Het grootste deel van de ongeveer 9000 vierkante kilometer aan natuur ligt in Wyoming (boven op een vulkanische hotspot!), maar het park strekt zich uit naar de staten Montana en Idaho.

 

Yellowstone is een bijzonder nationaal park: het is namelijk het eerste ter wereld. Waar je ook gaat in Yellowstone, overal vind je prachtige uitzichten. Ook wonen hier honderden diersoorten, waaronder beren, wolven, bizons, elanden en antilopen. In Yellowstone ben je makkelijk een week zoet met het bewonderen van alle indrukwekkende canyons, bergriviertjes, weelderige bossen, warmwaterbronnen, en vooral ook de spuitende geisers, met Old Faithful als grootste attractie. Als je van bergen, bossen en meren houdt, en het toppunt van natuurschoon wilt ontdekken, dan is Yellowstone jouw ideale bestemming.

 

Acadia National Park

 

Het prachtige Acadia National Park is het enige nationale park aan de Amerikaanse oostkust. Dit bijna 20.000 hectare grote recreatiegebied ligt grotendeels op Mount Desert Island in de staat Maine. Dit park is uniek vanwege de combinatie van bos, rotsstranden en door gletsjers uitgesleten granieten bergtoppen, zoals Cadillac Mountain, het hoogste punt van de Amerikaanse Oostkust. Leuk om te weten: tussen oktober en maart is Cadillac Mountain de eerste plek in de VS waar je de zon kunt zien opkomen. Elk jaar reizen duizenden mensen af naar de hoogste top van Acadia om de dag te zien beginnen.

 

Als je naar Acadia gaat, maak er dan een wandeldag van. En ga vooral ook langs bij Jordan Pond House om de heerlijke popovers te proeven – met jam en een kop thee natuurlijk! Ook het kustdorpje Bar Harbor is met zijn vele restaurantjes en winkeltjes een bezoek meer dan waard. Hou je van kreeft? Dan moet je natuurlijk de echte Maine lobster proberen!

 

Bryce Canyon National Park

 

In het zuiden van Utah ligt Bryce Canyon. Dit uitgestrekte gebied staat bekend om zijn bijzondere, roodgekleurde rotsformaties, ook wel ‘hoodoos’ genoemd. Dit is een van de meest unieke natuurlijke bezienswaardigheden in de VS, die op de bucketlist van geen enkele natuurliefhebber mag ontbreken.

Tien geweldige natuurbestemmingen in de VS

Als je de hoofdweg van Bryce Canyon National Park volgt, kom je vanzelf langs het enorme Bryce Amphitheater, een vallei vol hoodoos waar het wandelpad Rim Trail bovenlangs loopt. Voor adembenemende vergezichten en plekken die tot meditatie stemmen, ga je naar Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point en Bryce Point. De beste uitzichten krijg je hier rond zonsopkomst en zonsondergang.

 

Great Smoky Mountains 

 

Langs de staatsgrens tussen Tennessee en North Carolina, in het zuidoosten van de VS, liggen de Great Smoky Mountains, een van de meest betoverende bergketens van het land. De Great Smokies vormen een onderdeel van de Blue Ridge Mountains, die op hun beurt weer deel uitmaken van de Appalachian Mountains.

 

De Great Smoky Mountains zijn een prachtig stukje natuurschoon in een hoek van de VS die eigenlijk veel te weinig wordt bezocht. Dit gebied is wereldberoemd om zijn gevarieerde flora en fauna, zijn prachtige eeuwenoude bergen en de bijzondere cultuur van de regio Appalachia – de iconische countryzangeres Dolly Parton is hier geboren!

 

Everglades National Park

 

De Everglades is een moerasgebied op de zuidelijke punt van de staat Florida. Dit 600.000 hectare grote natuurgebied wordt ook wel een ‘rivier van gras’ genoemd. De Everglades zijn met hun mangrovebossen, galigaanmoerassen en pine flatwoods anders dan enig ander natuurgebied in het land.

Tien geweldige natuurbestemmingen in de VS

De Florida Everglades vormen het leefgebied van honderden diersoorten, waaronder de bedreigde lederschildpad, de spitssnuitkrokodil, de floridapanter en de Caribische lamantijn. Dit unieke nationale park wordt beschouwd als een internationale schat. Het staat op de Werelderfgoedlijst en is officieel aangemerkt als ‘Wetland of International Importance’. Een echte must-see!

 

Rocky Mountains

 

Deze misschien wel populairste bergketen van heel Noord-Amerika strekt zich bijna 5000 kilometer uit van Canada tot in meerdere van de Verenigde Staten, waaronder Idaho, Montana, Wyoming, Colorado en zelfs het zuidelijke New Mexico. Het is een indrukwekkend natuurgebied met een gevarieerde fauna en adembenemende bergmeren.

Tien geweldige natuurbestemmingen in de VS

In Colorado kun je het Rocky Mountain National Park bezoeken – dat doen ook talloze wandelaars die op zoek zijn naar hun jaarlijkse dosis vrije natuur. De bijna 80 kilometer lange autoweg Trail Ridge Road bereikt een hoogte van maar liefst 3713 meter – en onderweg daarnaartoe word je getrakteerd op adembenemende uitzichten.

 

Michiganmeer

 

Het Michiganmeer is een van de vijf Grote Meren van Noord-Amerika, en het enige dat in zijn geheel binnen de grenzen van de Verenigde Staten ligt. Het meer heeft een wateroppervlak van ongeveer 58.000 vierkante kilometer. In het meer liggen ook diverse eilanden. De eilandengroep Beaver Island is per boot en vliegtuig bereikbaar. Veel toeristen bezoeken Beaver Island om te genieten van de prachtige uitzichten op het omringende meer en om een unieke natuurervaring te beleven.

 

Op de stranden van het Michiganmeer vind je ook een aantal belangrijke duinen. Wie hier meer over wil weten, moet zeker een bezoekje brengen aan het Gillette Sand Dune Visitor Center. In dit bezoekerscentrum kom je erachter waarom de Grote Merenregio zo belangrijk is als natuurlijke hulpbron voor het land.

Mandy Cook
Mandy Cook
Hoi, ik ben Mandy! Ik kom uit Boston, waar ik werk als schrijver, marketeer, creative professional en vooral wereldburger. Mijn hobby’s zijn zingen met mijn semi-professionele a capella-koor, filosoferen over Game of Thrones en taco’s eten. Ik ben mijn hele leven al fan van de Beatles, en bovendien ben ik dol op reizen en op alles wat maar uit Italië komt.