• Werk en Reis
Veröffentlicht am April 23, 2019

De 5 coolste manieren om in de VS te werken en reizen

Wil je in Amerika werken en reizen? Hier lees je hoe je dat kunt doen!

Von Lara Grabowski

Heb je geen zin om nóg meer reisverhalen van anderen aan te horen en ga je liever zelf op reis? Wil je je eigen American Dream laten uitkomen en de VS niet als toerist leren kennen, maar je echt onderdompelen in een nieuwe cultuur? Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat het best lastig kan zijn om je eigen ideale reisprogramma te vinden. Maar laat de moed nog niet zakken, de ervaring van je leven ligt echt binnen handbereik! Wij hebben de vijf coolste manieren om in de VS te werken en reizen voor je op een rijtje gezet. Afhankelijk van wat je precies wilt, zijn er verschillende opties. En die vind je hier!

 

1. Een tweede thuis

 

Wil je reizen met een doel en bijzondere mensen leren kennen? Hou je van kinderen en wil je voor langere tijd naar het buitenland om de Amerikaanse way of life goed te leren kennen en veel te reizen?

 

Ben je tussen de 18 en 26 jaar oud, heb je ervaring met zorg voor kinderen en wil je tot twee jaar in de VS wonen? Dan is het au pair-programma op jouw lijf geschreven. Als au pair woon je bij een Amerikaans gastgezin en zorg je tegen betaling voor de kinderen van dat gezin. Ondertussen studeer je aan een Amerikaans college en kun je in je vrije tijd lekker veel reizen – aan het eind van je verblijf zelfs een maand lang!

 

Dit is hoe dan ook de meest dankbare optie – je levert een bijdrage aan de opvoeding van een stel Amerikaanse kindertjes en krijgt er voor altijd een tweede familie en een tweede thuis bij. Als au pair ben je niet alleen een kinderoppas; je wordt lid van een Amerikaans gezin, bij wie je woont en van wie je alles leert over de cultuur van hun land – en zij van het jouwe! De meeste au pairs komen na hun Amerikaanse avontuur thuis vol verhalen over hoe deze ervaring hun leven heeft veranderd, en blijven hun leven lang deel uitmaken van hun gastgezin – met soms jaren later nog heel emotionele reünies… Naast hun gastgezin maken au pairs ook vrienden van over de hele wereld. Die ontmoeten ze in de buurt, op de universiteit, op reis of tijdens au pair-bijeenkomsten. Ook deze vriendschappen duren vaak een leven lang.

 

Bovendien krijg je als au pair de kans om veel, heel veel, te reizen! Een verblijf als au pair duurt één tot twee jaar, en gedurende die tijd zul je allerlei reizen maken: van weekendjes weg en vakanties met je gastgezin tot vliegreizen om vrienden te bezoeken of een maand lang backpacken. Californië, Hawaï, New York, de Grand Canyon… je kunt straks héél veel items van je bucketlist afstrepen!

 

Maar ondertussen woon je ook als local ergens in de VS en krijg je als lid van een Amerikaans gezin en gemeenschap voor langere tijd een uniek inzicht in de Amerikaanse cultuur.

 

En last but not least biedt het au pair-programma ook mooie kansen op het gebied van onderwijs en ontwikkeling: je volgt lessen aan een Amerikaanse college of universiteit, en daarnaast ontwikkel je nieuwe vaardigheden en groei je als mens door alle nieuwe verantwoordelijkheden die je krijgt en de reizen die je maakt. Je komt thuis als een echte wereldburger!

 

2. Een zomer om nooit te vergeten

 

Wil je wel een optimale culturele uitwisseling, maar vind je een jaar te lang? Wil je wel nieuwe verantwoordelijkheden op je nemen, maar vooral ook plezier maken? Dan zijn Camp Counselor en Summer Work Travel iets voor jou!

 

Deze programma’s bieden een unieke kennismaking met het Amerikaanse leven via interessante zomerbaantjes. En na je werkperiode krijg je ook nog de kans om een maand door de VS te reizen. Dit is de perfecte optie als je deze zomer zin hebt in iets heel anders en in een internationale omgeving aan je cv en je taalvaardigheid wilt werken.

 

Ben je student of jongerenwerker? Dan kun je als Camp Counselor op zomerkampen op diverse plekken in de VS je kennis over je eigen cultuur delen met Amerikaanse kinderen en tieners. Een Camp Counselor begeleidt kinderen van 7-16 jaar in hun dagelijkse bezigheden en activiteiten tijdens een zomerkamp. En dat kan van alles zijn, van kajakken, paardrijden en voetballen tot zeilen en knutselen. Als Camp Counselor doe je overal aan mee en bouw je een band op met je kampkindjes. Je bent erbij op de fijne én minder fijne momenten en helpt mee om ze een onvergetelijke zomer te bezorgen.

 

Niet zo’n kampeerder? Als student kom je ook in aanmerking voor het programma Summer Work Travel, waarbij je tijdens je zomervakantie maximaal 4 maanden in de VS kunt werken. Deze vakantiebaantjes zijn vaak in een resort, restaurant, sport- of cultuurvoorziening en bieden je de kans werkervaring en allerlei vaardigheden op te doen. Daarbij leef je als een local in de VS en maak je vrienden van over de hele wereld. Een supertof vakantiebaantje in het buitenland, hoe cool is dat?

 

3. Een opkikker voor je cv

 

Ben je student of net afgestudeerd? Dan wordt het waarschijnlijk tijd om aan je carrière te gaan denken. Of wil je liever eerst nog wat reizen?

 

Met het programma U.S. Intern kan het allebei tegelijk! Studenten en afgestudeerden van 18 jaar en ouder kunnen als stagiair bij een Amerikaans bedrijf 3 weken tot 12 maanden lang relevante werkervaring opdoen in hun eigen branche. Van kunst en cultuur, bedrijfskunde en management, communicatie, bestuurskunde en recht tot natuurwetenschappen en techniek, wat je vakgebied ook is, in Amerika staat je misschien wel een droomstage te wachten!

 

Dit programma is niet alleen de perfecte kans om de VS van binnenuit te leren kennen, je krijgt ook een heel nieuwe kijk op je expertisegebied, waardoor je je op de lokale én internationale arbeidsmarkt kunt onderscheiden van je studiegenoten. Je vergroot je vaardigheden, krijgt een uniek kijkje in een nieuwe leef- en werkcultuur én kunt over je eigen cultuur vertellen, je bouwt een internationaal netwerk in je vakgebied op, en wordt dankzij je bijdrage aan culturele uitwisseling een betere professional. Als dát geen succesformule voor een stralende carrière is!

 

Stagelopen in de VS betekent trouwens niet dat je geen tijd hebt om te reizen: na afloop van je stage mag je nog 30 dagen in het land blijven voordat je weer naar huis moet. En in die maand kun je doen waar je maar zin in hebt: in je eentje backpacken, een roadtrip maken met vrienden, of lekker in een luxe resort bijkomen van het harde werken!

 

4. Culturele uitwisseling op bedrijfsniveau

 

Benieuwd hoe culturele uitwisseling er op bedrijfs- of organisatieniveau uitziet? Ben je er goed in mensen uit verschillende achtergronden bij elkaar te brengen, en zou je daar wel je beroep van willen maken?

 

Als student is er nog een andere manier om stage te lopen in de VS en culturele uitwisseling op bedrijfsniveau te ervaren, namelijk via een onderneming of overheidsinstantie in je thuisland die werkzaam is in Amerika. Er zijn veel meer buitenlandse bedrijven in de VS dan je op het eerste gezicht zou denken. Veel daarvan hebben vacatures, waaronder ook traineeships en stages in allerlei beroepsgroepen.

 

En wat dacht je van je eigen overheid? De ambassade en consulaten van jouw land in de VS bieden ongetwijfeld stages aan; niet alleen in administratieve functies maar ook op het gebied van communicatie, cultuur en wetenschap. Stages duren meestal tussen de 3 en 9 maanden.

 

Of je nu kiest voor de overheid of het bedrijfsleven, een stage bij een organisatie die vanuit je thuisland zakendoet in de VS is een geweldige kans om culturele uitwisseling van binnenuit te ervaren, inzicht te krijgen in de economische of diplomatieke relaties tussen je eigen land en de VS en te helpen de samenwerking tussen de twee landen verder te verbeteren. Tijdens zo’n stage doe je unieke werkervaring op die je in je hele verdere loopbaan meeneemt. En vergeet ook de persoonlijke ontwikkeling niet! Je ervaart je eigen culturele uitwisseling, woont in de VS als een local, en in je vrije tijd kun je zoveel reizen als je maar wilt. Van deze ervaring word je persoonlijk én beroepsmatig alleen maar beter!

 

5. Op avontuur

 

Als je geen student of jongerenwerker bent maar wel een tijdje naar de VS wilt, kun je dat natuurlijk ook gewoon in je vrije tijd doen. Je bent als toerist drie maanden welkom in het land.

 

In die tijd mag je niet werken, maar als je je budget goed plant en niet bang bent voor een beetje avontuur, kun je als backpacker tegen de achtergrond van adembenemende landschappen de reis van je leven maken. Een vakantie om nooit te vergeten!

 

Amerika is een land van en voor reizigers en biedt dan ook allerlei opties als het gaat om reizen met een beperkt budget. Van goedkope vluchten, busdiensten en autoverhuur tot een van ‘s werelds grootste netwerken van (jeugd-)hostels en Airbnb-accommodaties, de VS heeft het allemaal. Bedenk waar je naartoe wilt, boek en ga ervoor!

 

Twijfel je nog hoe je in de VS wilt werken en reizen, of weet je het al? Klik hier om van de ervaringsdeskundigen zelf te horen waarom je écht een jaar naar het buitenland moet!

Lara Grabowski
Lara Grabowski

Am beliebtesten

Mehr über Werk en Reis

A line drawing of a gumball machine

Bereit für Dein Abenteuer?

Beginne noch heute mit Deiner Bewerbung und mache den ersten Schritt auf dem Weg zu Deinem Au Pair Abenteuer in den USA. Beginne jetzt den nächsten aufregenden Kapitel Deines Lebens!

Starte jetzt