Werken en reizen combineren met culturele uitwisseling

Werken en reizen combineren met culturele uitwisseling

Als au pair kun je een jaar of meer in het buitenland werken!

In een ander land werken en reizen is een geweldige manier om aan de volgende fase in je leven te beginnen. Je krijgt internationale werkervaring die heel mooi staat op je cv, en tegelijkertijd kun je een nieuw deel van de wereld ontdekken en je reislust bevredigen.

Hoe kun je het beste tegelijkertijd in het buitenland werken en reizen, culturele uitwisseling ervaren en je horizon verbreden? Als au pair!

 

Culturele uitwisseling

Als Cultural Care au pair krijg je de unieke mogelijkheid om je helemaal onder te dompelen in het leven in de VS en te leven als een local. Je woont bij een Amerikaans gastgezin en maakt dus het dagelijkse leven in de VS van binnenuit mee. Je doet mee met de gewone dagelijkse bezigheden van het gezin, van samen aan de eettafel eten tot op zondag in pyjama genieten van een enorm ontbijt.

Bovendien kun je bijzondere Amerikaanse seizoenstradities meemaken, zoals appels plukken in het najaar of op warme zomerdagen naar het strand gaan. Feestdagen in de VS zijn voor een au pair altijd extra leuk, omdat je op dit soort dagen als lid van je gastgezin kennismaakt met nieuwe tradities, gerechten en feestelijkheden. Je eerste Thanksgiving in Amerika vergeet je nooit. En wat dacht je van een heerlijke barbecue in je mooiste rood-wit-blauwe outfit op de Fourth of July, oftewel Onafhankelijkheidsdag?

Maar ook buiten de feestdagen om leer je als au pair in de VS de Amerikaanse cultuur veel beter kennen dan je ooit zou kunnen doen als toerist, of als bezoeker die hier op een andere basis werkt of vrijwilligerswerk doet. Als au pair word je namelijk als een soort oudere dochter of zoon opgenomen in je gastgezin. Je maakt kennis met Amerikanen en je maakt echt deel uit van je gastgezin en van de gemeenschap. Je woont een heel jaar in de VS (en je kunt zelfs nog langer blijven!) en hebt dus alle tijd om bijvoorbeeld lid te worden van een plaatselijke sportvereniging of je aan te sluiten bij een kerkgenootschap!

Hoe je je vrije tijd ook doorbrengt, alleen al door het feit dat je als au pair in de VS woont ben je verzekerd van een authentieke, intensieve culturele uitwisseling.

 

Reizen in Amerika

Reizen is een belangrijk onderdeel van de au pair-ervaring in de VS. Niet alleen mag je minimaal een jaar lang een nieuw land ‘thuis’ noemen, in je vrije tijd kun je naar hartenlust door Amerika reizen.

Of je nu elk weekend met mede-au pairs een road trip maakt naar een andere staat, samen met je gastgezin op vakantie gaat, of je reislust opspaart tot de reismaand aan het eind van je au pair-periode, je krijgt hoe dan ook ruimschoots de kans om in de hele VS geweldige nieuwe plekken te ontdekken.

Werken en reizen combineren met culturele uitwisseling

Anders dan bij andere buitenlandprogramma’s krijg je als au pair in het kader van je J-1 Cultural Exchange-visum automatisch de mogelijkheid om een maand rond te reizen. Als onderdeel van het au pair-programma heb je volgens het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken recht op twee weken betaalde vakantie en mag je aan het eind van je au pair-periode nog 30 dagen rondreizen. Bovendien heb je recht op minimaal anderhalve aaneengesloten dag per week en een heel weekend per maand vrij.

Met al die vrije tijd heb je dus alle mogelijkheid om heel veel van Amerika te zien!

 

Werken in het buitenland

Als au pair in de VS krijg je nóg iets heel bijzonders, namelijk internationale werkervaring, die de basis kan vormen voor een succesvolle toekomst!

Of je gedroomde carrière nu in de kinderverzorging ligt of heel ergens anders, als au pair bij een Amerikaans gastgezin doe je allerlei vaardigheden op die na thuiskomst heel goed staan op je cv. Werkgevers zien graag sollicitanten met leidinggevende ervaring, sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en organisatietalent. En dat zijn precies de dingen die je als au pair leert!

Met werken in het buitenland kun je weliswaar geld verdienen, maar daarbij krijg je niet de soft skills die je als au pair opdoet. Een jaartje ergens achter de bar staan of op een boerderij werken is makkelijk zat, maar als je echt internationale werkervaring wilt opdoen waar je in allerlei beroepen iets aan hebt, kun je beter au pair worden.

Daar komt nog bij dat een tijd in de VS wonen en je helemaal onderdompelen in de Engelse taal op de lange termijn ook wonderen kan doen voor je carrière. Engels is een belangrijke wereldtaal, dus als je die taal goed spreekt heb je in bijvoorbeeld het bedrijfsleven, de marketing en internationale betrekkingen een streepje voor. Als voormalig au pair kun je sowieso een goede Engelse taalvaardigheid bijschrijven op je cv!

Al met al is au pair worden in de VS de beste manier om werken, reizen en culturele uitwisseling te combineren. Het au pair-programma biedt de perfecte mix van deze drie dingen en helpt je alles uit je buitenlandjaar te halen wat erin zit. Bovendien kun je vrienden maken, een tweede familie vinden, meer over jezelf leren en groeien –elke dag weer.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Klaar voor jouw avontuur?

    Begin vandaag nog jouw profiel en kom een stap dichter bij het worden van een au pair in Amerika. Begin aan het volgende spannende hoofdstuk van je leven!

    Begin