Tips voor au pairs die voor baby’s zorgen

Tips voor au pairs die voor baby’s zorgen

Advies van au pairs die in de VS voor baby’s hebben gezorgd!

Voor een baby zorgen is zwaar, maar ook heel bevredigend werk. Het is een enorm verantwoordelijke taak, die je goed moet organiseren, maar je krijgt er heel veel voor terug! Je helpt immers een jong leventje te vormen. De eerste woordjes, de eerste hapjes, en zelfs de eerste stapjes van je gastkindje: jij bent erbij!

 

Als au pair van een baby moet je van alles weten en leren over de dagelijkse gewoonten en behoeften van je gastkindje. Voor de zorg van een kind dat jonger is dan 2 jaar zijn heel andere kennis en vaardigheden nodig. En die moet je dus leren!

 

Gelukkig zijn er heel veel mensen in het ondersteuningsnetwerk van Cultural Care die je een helpende hand en een luisterend oor kunnen bieden.

Tips voor au pairs die voor baby’s zorgen

Voor begeleiding en hulp kun je niet alleen terecht bij je gastgezin, maar ook bij je mede-au pairs! Bovendien hebben wij hier een paar topadviezen en herinneringen verzameld van au pairs die in de VS voor baby’s zorgen of gezorgd hebben. Zij laten je zien wat je als au pair moet weten over babyverzorging en vertellen over wat ze zelf het leukst vonden. Bovendien geven ze tips die je kunnen helpen op een leuke manier een band te kweken met je gastkindje.

 

Felicia Kjellberg, au pair uit Zweden:

Als je voor een baby zorgt, ga je mee op een ongelooflijke reis, waarin je het kindje elke dag een beetje ziet groeien. Het kan soms zwaar zijn, maar de mooie dingen wegen absoluut op tegen de minder mooie. Dus zelfs als je baby’tje soms maar blijft huilen en huilen: niet opgeven, er komen ook weer mooie momenten. En die maken alles goed, echt waar.

 

Maiken Jensen, au pair uit Denemarken:

Een van mijn gastkindjes heb ik al sinds haar geboorte, en inmiddels is ze twee! Ik ben elk moment van haar leven bij haar geweest. Het is echt ongelooflijk mooi om een kindje te zien groeien en leren – dankzij jou. Je wordt een tweede moeder!

 

Noemi Piluso, au pair uit Duitsland:

Als je voor een baby’tje zorgt en heel veel tijd met hem of haar doorbrengt, zul je hoogstwaarschijnlijk een heel sterke band met elkaar krijgen. Mijn gastbaby’tje trekt soms meer naar mij toe dan naar zijn ouders als die thuis zijn – hij neemt de fles makkelijker van mij aan en ik krijg hem sneller in slaap. Het kan heel raar voelen als de ouders de baby oppakken en dat hij dan begint te huilen omdat hij naar jou toe wil. Maar dat kan gebeuren, en ik denk dat het belangrijk is om hier met de ouders over te praten, want voor hen kan het ook moeilijk zijn.”

 

Stephanie Manero, au pair uit Mexico:

Vergeet niet te genieten! De zorg voor zo’n klein mensje, daar word je blij, trots en gelukkig van. Het lijkt misschien zwaar, en dat is het ook, maar wacht maar tot ze je naam gaan zeggen of leuke dingen gaan doen… dan smelt je toch?

 

Tori Wade, au pair uit Australië:

Je moet niet verwachten dat het makkelijk wordt – op sommige dagen zul je het echt moeilijk krijgen, vooral als je meer dan één kind onder je hoede hebt. Zorg dat je ‘infant qualified’ bent, oftewel speciaal opgeleid voor de zorg voor een baby. Een baby is volledig van jou afhankelijk, en is dus heel veel werk. Zo’n kleintje kan niet voor zichzelf opkomen. Het is jouw taak om te weten wat je baby wil als hij huilt – heeft ‘ie honger? Pijn? Een volle luier? Is hij moe of boos?

 

Valentina Orgiu, au pair uit Italië:

Het leukste aan de zorg voor een baby vind ik dat je alle eerste keren samen met het gastgezin meemaakt! Het eerste tandje, het eerste woordje, het eerste hapje, de eerste keer kruipen, de eerste stapjes, de eerste kerst, de eerste verjaardag… Mijn gastbaby’tje was twee maanden oud toen ik hier aankwam, dus ik heb al deze prachtige ervaringen en eerste keren met haar meegemaakt!

 

Tanja Scharinger, au pair uit Oostenrijk:

Mijn beste advies voor iedereen die voor een baby zorgt is: rustig blijven en een keer diep ademhalen – je kunt het! Ik had nooit verwacht dat ik de zorg aankon voor drie kinderen van onder de vijf jaar. Maar het lukt me toch maar mooi! Het allerbelangrijkste is dat je niet bang moet zijn om vragen te stellen. Er bestaan geen stomme vragen aan gastgezinnen – integendeel: meestal zijn ze heel blij dat je iets vraagt in plaats van het zelf uit te zoeken en vervolgens de mist in te gaan!

 

Giuliana Cassano, au pair uit Argentinië:

De zorg voor een baby is een enorme verantwoordelijkheid. Als au pair breng je maximaal 45 uur per week met een kindje door als een soort moeder, grote zus of tante. Daarom moet je een rolmodel zijn – het kind gaat immers doen wat jij zegt en doet!
 

Giorgia Scarmelotto, au pair uit Italië:

Mijn beste advies voor iedereen voor een baby zorgt of gaat zorgen is: wees jezelf. Of liever gezegd, wees de persoon naar wie jij als kind had willen opkijken: grappig, wijs, beleefd, geduldig, verantwoordelijk. Ga niet de hele tijd met je telefoon zitten spelen, maar lees voor, zet muziek op, zing en dans. Speel je een instrument? Geweldig, doe dat dan ook voor en met je gastkindje. Het maakt niet uit hoe jong de baby is, en of ‘ie überhaupt oplet op wat je aan het doen bent (aandacht vasthouden moet hij sowieso nog leren), alles wat jij doet helpt bij de ontwikkeling. Ga lekker wandelen in het park en laat het kind frisse lucht inademen en nieuwe geuren ruiken, laat hem in het park dingen aanraken, speel samen, maar geef ‘m ook de ruimte om zelf te leren en de wereld te ontdekken. Het is misschien niet altijd gemakkelijk, maar het kost een baby nu eenmaal tijd om uit te groeien tot een echt mens. Je moet gewoon geduld hebben en niet boos worden.

 

Nat Ortega Ruiz, au pair uit Mexico:

Elke baby is anders, maar ze hebben wel allemaal één ding gemeen: ze gaan je hoe dan ook verrassen! Maak dus plezier, lach samen met je baby’s en vergeet niet dat je elke dag weer iets nieuws van ze zult leren.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.