Elke au pair heeft een buddy

Elke au pair heeft een buddy

Een gesprek tussen een van onze ambassadeurs en haar au pair-buddy.

Als je je thuisland verlaat om als au pair in de VS voor kinderen te zorgen, college te volgen aan een Amerikaanse universiteit, vrienden voor het leven te maken en een nieuw deel van de wereld te ontdekken, zet je een grote stap in de richting van onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Je begint aan het volgende hoofdstuk in je leven, en grijpt de geweldige kans aan om in een nieuwe omgeving te reizen, leren en groeien!

 

Waar je ook vandaan komt en wat je hiervoor ook gedaan hebt, het is belangrijk dat je als au pair de ondersteuning krijgt die je nodig hebt; ondersteuning van je gastgezin en je au pair-organisatie, maar ook van je mede-au pairs.

 

Daarom ondersteunt Cultural Care een wereldwijd ‘Global Ambassador’-programma voor au pairs. En daar zijn we best trots op! Samen vormen onze ambassadeurs een gemeenschap van gedreven, creatieve en communicatieve jonge vrouwen en mannen van over de hele wereld. Als ambassadeurs willen zij au pairs in de verschillende stadia van hun reis ondersteunen in het leven in de VS (en ook na thuiskomst!) – en ze helpen alles uit de au pair-ervaring te halen wat erin zit.

 

Dankzij onze ambassadeurs die onvermoeibaar hun tijd en energie in het programma steken, krijgt elke au pair een eigen buddy – iemand bij wie ze terecht kunnen voor hulp en advies over au pair zijn in de VS.

 

Om je de voordelen van ons buddy-programma te laten zien en je een kijkje te geven in het leven van een au pair, heeft onze Italiaanse ambassadeur Sara een interview gehouden met haar au pair-buddy uit hetzelfde land Andrea!

Elke au pair heeft een buddy
Andrea and Sara

Sara: Andrea, kun je de lezers iets over jezelf vertellen?

A: Tuurlijk! Mijn naam is Andrea, ik ben 27 en ik kom uit Italië. Ik ben vorig jaar bij het programma gekomen, en dat was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. In Italië werkte ik in ons familiebedrijf, een bakkerij. Maar ik ben dol op kinderen en ik wilde graag de VS leren kennen, en daarom besloot ik deze grote stap te nemen.

 

Sara: Waarom wilde je ‘bro pair’ worden? En denk je dat het voor jou als mannelijke au pair moeilijker is?

A: Ik wilde graag ‘bro pair’ worden omdat ik zo mijn liefde voor kinderen en mijn droom om naar de VS te gaan kon combineren. Bovendien doe ik aan worstelen, en Amerika is de beste plaats op de wereld om beter te worden in die sport. Dit programma bood dus de perfecte mix van mijn passies. En nee, ik denk eigenlijk niet dat het voor jongens moeilijker is om au pair te zijn. Heel veel families hebben liever een mannelijke dan een vrouwelijke au pair – bijvoorbeeld omdat ze alleen zoontjes hebben, en daarom liever een man in huis krijgen. Er zijn plenty gezinnen beschikbaar voor ‘bro pairs’!

 

Sara: Hoe heeft het buddy-programma jouw au pair-ervaring verbeterd?

A: Mijn buddy-programma heeft me enorm geholpen in de tijd voordat ik au pair werd. Ik kon bij jou terecht met alle vragen die ik van tevoren had – van hoeveel tassen ik mee moest nemen tot hoe moeilijk het leven in een nieuw land zou zijn! Het was ook een goede manier om nieuwe vrienden te maken en mensen te ontmoeten die al als au pair werkten – zij hebben me voor en tijdens mijn au pair-ervaring enorm geholpen.

 

Sara: Denk je dat ik als jouw ambassadeur sommige situaties beter begrijp dan je au pair-vrienden, omdat ik zelf eerder au pair ben geweest?

A: Absoluut! Jij kunt suggesties geven over belangrijke beslissingen en me in elke situatie helpen. Heel veel dingen zijn in de VS anders dan in andere landen, en elk gastgezin is ook anders. Wat mij betreft zou elke au pair een ambassadeur moeten hebben!

 

Sara: Wat zijn volgens jou de nuttigste dingen waar we over praten? 

A: De nuttigste dingen waren al die dingen waar we het over hebben gehad voordat ik au pair werd; over het programma, bepaalde regels, en ook wel over de cultuur en de mensen in de VS. En soms helpt gewoon een gesprekje over hoe het gaat nog het allermeest. Gelukkig heb ik nooit problemen gehad met mijn gastgezin.

 

Sara: Heb je het gevoel dat je met mij over alles kunt praten?

A: Ja, zo voel ik dat wel. We werden bijna meteen vrienden, omdat we de ervaring van au pair zijn in de VS deelden. En ook omdat jij heel open-minded bent, en omdat we even oud zijn. Ik voel me gewoon heel erg op mijn gemak bij jou.

 

Sara: Heb je ook nieuwe dingen geleerd door met mij en andere ambassadeurs te praten? 

A: Ja, ik heb heel veel geleerd over de VS. Je hebt me allerlei informatie kunnen geven omdat je zelf al au pair was geweest. Je hebt me bijvoorbeeld heel goed uitgelegd hoe het zat met de simkaart voor mijn telefoon. Ik wist niet dat niet alle providers simkaarten hebben voor buitenlandse telefoons. En toen raadde je me een bepaald type universele simkaart aan, weet je nog? Daar heb je me zo mee geholpen! De mensen in de winkel hebben daar niks over gezegd. Ik zou niet weten hoe ik dit zonder jou had moeten oplossen.

 

Sara: Is er iets waardoor het ambassadeursprogramma nog verder verbeterd kan worden?

A: Nee, eigenlijk niet. Ik vond het erg fijn om jou als ambassadeur te hebben, en ik kan niks bedenken om het programma te verbeteren. Het heeft me echt enorm geholpen!

 

Au pair worden, lijkt het je wat? Meld je dan nu aan om als au pair de volgende, spannende fase in je leven in te gaan!

 

Woon je al als au pair in de VS en denk je dat je een goede ambassadeur zou zijn? Meld je dan nu aan als Global Ambassador om au pairs te ondersteunen.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Klaar voor jouw avontuur?

    Begin vandaag nog jouw profiel en kom een stap dichter bij het worden van een au pair in Amerika. Begin aan het volgende spannende hoofdstuk van je leven!

    Begin