Even voorstellen: Au Pair van het Jaar en Gastgezin van het Jaar 2020!

Even voorstellen: Au Pair van het Jaar en Gastgezin van het Jaar 2020!

Maak kennis met de winnaars van onze prestigieuze Cultural Care Awards

Goed nieuws! De Au Pair van het Jaar en het Gastgezin van het Jaar 2020 zijn bekend!

 

De Cultural Care Awards zijn een eerbetoon aan onze au pairs en gastgezinnen, die elkaars leven en dat van hun gemeenschap enorm verrijken. Een Cultural Care Award win je niet zomaar. Onze au pairs en gastgezinnen hebben honderden hartverwarmende nominaties ingezonden. Uit al die nominaties moesten wij voor elke categorie 15 finalisten uitkiezen. En dat viel nog lang niet mee! We willen al onze finalisten en genomineerden hierbij nogmaals bedanken en feliciteren. Wat ons betreft zijn jullie allemaal winnaars.

 

De procedure was dit jaar extra spannend. Voor het eerst werden de prijswinnaars namelijk gekozen door mensen als jij: leden van onze Cultural Care Au Pair-gemeenschap over de hele wereld. We zijn superblij dat onze 30 finalisten zoveel steun en stemmen hebben gekregen, en we hopen dat jullie net zo trots zijn op onze geweldige au pairs en gastgezinnen als wij.

 

Voordat we de winnaars bekendmaken en je hun nominatie-essays laten lezen, willen we nog even zeggen dat onze beide prijswinnaars geweldige voorbeelden zijn van de culturele uitwisseling waar het in ons programma allemaal om draait. Ze dragen echt ‘de geest van het programma’ uit, en hebben zelf enorm genoten en veel geleerd van het au pair-programma.

 

Au Pair van het Jaar 2020

 

Laten we beginnen met onze Au Pair van het Jaar 2020: Daniela Lisboa dos Santos uit Brazilië! Hier is het prachtige essay dat haar gastgezin over haar heeft geschreven en dat Daniela de prijs heeft opgeleverd:

 

“Daniela heeft de lat hoog gelegd voor au pairs over de hele wereld. Er zijn goede au pairs, er zijn zelfs een paar geweldige au pairs, en dan is er Dani, een categorie op zichzelf.

 

Dani kwam in maart 2018 bij ons gezin met 3 kinderen wonen. Wij hebben, net als veel gezinnen, een druk huishouden met een stel kinderen die nooit stil zitten, een boel lawaai maken en een continue concurrentiestrijd voeren om in het middelpunt te staan. Als er van alle kanten aan je getrokken wordt en je de hele dag drie krijsende kinderen moet aanhoren, kan dat best overweldigend zijn. Maar Dani had nergens last van. Die zag het als haar missie om orde in de chaos te brengen en pakte het hartstikke goed aan.

Even voorstellen: Au Pair van het Jaar en Gastgezin van het Jaar 2020!

In de afgelopen twee jaar heeft Dani voor elke bekende (én onbekende) feestdag een knutselproject bedacht en uitgevoerd; met een lacrossehelm op haar hoofd de schoten op doel van onze jongens van 8 en 3 geprobeerd tegen te houden; in de lange, saaie zomervakantie picknicks gehouden in de achtertuin en de speeltuin; ons na een dag met meer dan het normale aantal woede-uitbarstingen de volgende ochtend opgebeurd met lieve briefjes op het aanrecht… en dit zijn maar een paar voorbeeldjes van hoe Dani zich helemaal thuis voelde in haar rol. Het resultaat: drie kinderen die haar als hun persoonlijke heldin vereren.

 

Wat we ook heel inspirerend en bewonderenswaardig vinden, is hoe ze haar persoonlijke leven zo heeft ingericht dat ze álles uit haar tijd in de VS kan halen wat erin zit. Ze gaat eropuit en doet altijd haar best om mensen te leren kennen. Ze gaat met mensen koffiedrinken of naar de film, bakt koekjes voor de kerk en doet vrijwilligerswerk bij het plaatselijke seniorencentrum. Ze is zelfs met mijn vrouwengroepje om 5:15 uur (ja, je leest het goed, kwart over vijf ‘s morgens) gaan hardlopen, en op Thanksgiving rende ze voor het eerst de 5 kilometer!

 

Dani kwam hier vooral om haar Engels te verbeteren, maar heeft ook de mogelijkheid aangegrepen om aan de plaatselijke universiteit vakken te volgen die haar later in haar carrière als IT-projectmanager van pas konden komen. Ook al telden de studiepunten niet mee voor het programma, toch heeft ze, met haar woordenboek Engels-Portugees in de hand, een heleboel vrije tijd in deze intensieve lessen gestoken omdat ze begreep dat het eindresultaat, al die nieuwe kennis, de moeite meer dan waard zou zijn.

 

Dani is contactpersoon voor au pairs in Columbia, SC die sociale bijeenkomsten willen organiseren of een luisterend oor nodig hebben als ze bijvoorbeeld heimwee of last van de cultuurschok krijgen. Ze is een beste vriendin en ambassadeur voor de Braziliaanse gemeenschap hier in de stad, en een heleboel moeders op de plaatselijke school weten haar te vinden als ze iets nodig hebben. Iedereen kent Dani. En iedereen is dol op Dani.

 

Elke moeder droomt van een kinderoppas die hun kinderen evenveel moederlijke liefde en begrip geeft als zijzelf doet. Dani heeft een enorme drive om het goede te doen, om de dingen vanuit haar hart te doen en, als het lastig wordt, zich te vermannen, even een knuffel te geven en weer door te gaan. Ze is een toonbeeld van al het mooie en goede van het au pair-programma.

 

In ons hart is Dani een echte Rowley geworden, een onvervangbaar deel van ons gezin en een geliefd lid van onze gemeenschap in Columbia, South Carolina. Het wordt vreselijk moeilijk om afscheid te nemen, maar dankzij Dani hebben we straks heel veel mooie herinneringen en inspirerende momenten om aan terug te denken.”

 

Gastgezin van het Jaar 2020

 

En dan nu naar ons Gastgezin van het Jaar 2020: de familie Aga-Phelan uit Colorado! Hieronder kun je het essay lezen dat de au pair over dit gezin heeft geschreven. Dit verhaal geeft een prachtig inkijkje in wat de gastgezinnen van Cultural Care zo bijzonder maakt:

 

“Als je besluit om au pair te worden, komen er honderden vragen op je af over hoe het volgende jaar in je leven eruit gaat zien. Ik wist best dat er van alles zou veranderen, maar ik had niet verwacht dat dit zou uitpakken als de beste beslissing die ik ooit had genomen.

 

Elke morgen als ik wakker word, voel ik me gezegend dat ik een echte familie heb. Het is zó fijn om mensen om je heen te hebben die van je houden en je waarderen. Meteen vanaf de eerste dag gaven ze me het gevoel dat ik deel van hun gezin uitmaakte. Ik heb dit jaar zóveel bijzondere momenten meegemaakt, en mijn gastgezin heeft deze ervaring echt onvergetelijk voor me gemaakt.

Even voorstellen: Au Pair van het Jaar en Gastgezin van het Jaar 2020!

Ze steunen me, luisteren altijd naar me en moedigen me aan mijn ervaringen, verhalen en dromen te delen. Derek, Jason, Camden en Colton hebben mijn leven een gouden randje gegeven. Ik ben een ander mens geworden. Dankzij hen durf ik nu Engels te praten. Er zijn een heleboel grappige situaties geweest als ik weer eens een fout maakte… ik heb per ongeluk heel wat gênante dingen gezegd, maar dankzij hen, en hun liefde en toewijding, heb ik mezelf flink verbeterd. Bij elk nieuw woord nemen ze de tijd me te leren hoe je het schrijft en wat het betekent. Ze testen me en belonen me elke keer als ik iets geleerd heb. Elk weekend laten ze me meedoen aan activiteiten om meer over hun cultuur te leren, en ze nodigen me uit voor feestjes met hun vrienden en familie. En ze maken opdrachten die ik kan doen om de staat Colorado beter te leren kennen.

 

Ik kan nog wel uren doorgaan met vertellen over waarom dit het beste gastgezin ter wereld is, maar ik kan het ook samenvatten: deze mensen zijn heel belangrijk voor me en dankzij hen beleef ik de beste momenten van mijn leven. Mijn grootste zorg is nu het feit dat ik over een paar maanden weg moet. Weg bij deze mensen van wie ik zo zielsveel hou en die me zo gelukkig maken. Zij hebben de Gastgezin van het Jaar-Award dik verdiend. Elke au pair die bij dit gezin terechtkomt, zal zich gegarandeerd gelukkig, geliefd, en deel van het gezin voelen.”

 

Tegen beide winnaars zeggen we nogmaals: van harte gefeliciteerd; we zijn trots om jullie als lid van de Cultural Care Au Pair-gemeenschap te hebben!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Deel jouw verhaal!

    We zijn op zoek naar een gepassioneerde content creator om een bijdrage te leveren aan onze blog. Dien vandaag jouw verhaal in en geef anderen een kijkje in het leven van een au pair!

    Kom meer te weten