Familie voor altijd

Familie voor altijd

Het zijn de kleine dingen die ons bij elkaar houden.

Als er ooit een dag komt dat we niet samen kunnen zijn, neem me dan in je hart. Daar zal ik altijd blijven.“ —Winnie de Poeh

Dit citaat is de perfecte beschrijving van mijn relatie met mijn gastgezin. Maar laat ik bij het begin beginnen.

Mijn au pair-avontuur begon in de zomer van 2016. Ik kwam terecht in North Carolina, bij drie enorm schattige kindjes: Savannah, Emilie en Ella, die toen 2, 5 en 7 waren. En hun ouders Christine en Brian waren ook superlief. In de loop der tijd groeiden we steeds dichter naar elkaar toe, dankzij karaoke, heel veel afleveringen van Days of Our Lives, turnen en Cincinnati Chili.

Familie voor altijd

 

De ruimhartige, gekke, grappige en liefdevolle levensstijl van het gezin maakte het heel gemakkelijk voor mij om ja te zeggen toen ze me vroegen mijn verblijf te verlengen. Dus na mijn eerste jaar ben ik nog 12 maanden bij ze gebleven! In mijn tweede jaar groeiden we nóg meer naar elkaar toe. We renden samen de 5 kilometer, gingen met het hele gezin op vakantie, maakten filmpjes voor mijn YouTube-kanaal… en voordat ik terugging naar Duitsland hebben ze nog een geweldig afscheidsfeest voor me georganiseerd.

Mijn ‘American Life’ achter me laten was misschien wel het moeilijkste dat ik ooit gedaan heb. Ik voelde me verdrietig en gefrustreerd. Maar mijn gastouders stelden me gerust: ik zou altijd welkom zijn bij hen thuis in North Carolina.

Eenmaal terug in Duitsland ben ik in een nieuwe stad gaan studeren. Maar tijdens mijn allereerste schoolvakantie in maart 2019 ben ik meteen terug naar de VS gegaan, op bezoek bij mijn gastgezin. In de ongeveer drie weken dat ik bij ze heb gelogeerd, heb ik hun nieuwe au pair ontmoet en heel veel tijd met de kinderen doorgebracht. Brian hielp me met mijn informaticahuiswerk, we hebben in al mijn lievelingsrestaurants gegeten en zijn naar een musical geweest. En verder deed ik gewoon de dagelijkse dingen met ze mee. Ook heb ik in die tijd een Lake Norman-tattoo laten zetten, als symbool voor het gebied waar mijn gastgezin woont.

En toen realiseerde ik me dat er tussen mij en mijn gastgezin helemaal niks was veranderd.

Elke au pair heeft een speciaal plekje in het hart van zijn of haar gastgezin. En ook al voelt het misschien soms van wel, we zullen nooit vervangen of vergeten worden. North Carolina is voor altijd mijn tweede thuis. Na een paar weken moest ik weer naar huis omdat ik aan het volgende semester moest beginnen. Maar nog voordat mijn vliegtuig in Duitsland was geland, had mijn gastmoeder al een vlucht voor me geboekt zodat ik in de zomer weer terug kon komen!

Twee dagen na mijn laatste examen in juli ben ik weer richting North Carolina vertrokken, waar ik zeven weken ben gebleven. Zeven heerlijke weken van zwemmen in het meer, familiebezoekjes, een tripje naar South Carolina en een fotoshoot met het gezin.

Familie voor altijd

Ik was zo blij dat ik weer samen met mijn favoriete Amerikanen de American Dream mocht leven. Ik bracht Savannah naar zwemles, ging winkelen bij Target, samen met Ella en Emilie boogieboarden in South Carolina, op bezoek op het college van het nichtje van Christine, én ik heb de nieuwe au pair van mijn gastgezin ontmoet!

Die twee maanden zijn voorbijgevlogen en ik ben enorm dankbaar voor de onvergetelijke dingen die ik heb beleefd. Nu ik in 2019 weer in totaal bijna drie maanden in de VS heb doorgebracht, ben ik steeds bezig met mogelijkheden om terug te gaan. En ik kan alvast verklappen: ‘project return au pair’ is in voorbereiding!

Al met al ben ik gewoon hartstikke blij met de relatie die ik met alle leden van mijn gastgezin heb, zelfs nu ik al ruim een jaar weer thuis ben. Savannah (nu 6) is mijn kleine partner in crime. Met haar kan ik geweldige avonturen beleven – van uitstapjes naar Starbucks tot fotosessies en maffe dansfeestjes in de woonkamer.

Emilie (nu 9) is mijn zonnestraaltje! Van haar krijg ik heel veel knuffels, ze vertelt hilarische verhalen over school en ze probeert me nieuwe turnoefeningen te leren. Ella (nu 10) is mijn kleine soulmate. Met haar kan ik urenlang kletsen over het leven in het algemeen, eenhoorns of Parijs. Zij tovert altijd een glimlach op alle gezichten!

Brian levert altijd rustige, rationele input als ik die nodig heb. Voor mijn volgende examen bijvoorbeeld, of gewoon algemeen advies. Hij hoort dezelfde drama’s keer op keer aan, zonder ooit te klagen. Christine is er altijd voor me geweest, en hoe druk ze het als werkende moeder ook heeft, ze neemt altijd de tijd om me advies te geven of om me grappige plaatjes en filmpjes te sturen die ze op Facebook vindt.

Dit gezin is absoluut mijn tweede familie en mijn tweede thuis. Ik kan niet wachten tot ik ze weer allemaal kan knuffelen, samen met ze naar onze lievelingsprogramma’s kan kijken, na de turnles onderweg naar huis Chick-fil-A kan halen, en karaokefeestjes kan organiseren in de kelder.

Het zijn echt de kleine dingen die onze relatie zo speciaal maken!

A line drawing of a gumball machine

Klaar voor jouw avontuur?

Begin vandaag nog jouw profiel en kom een stap dichter bij het worden van een au pair in Amerika. Begin aan het volgende spannende hoofdstuk van je leven!

Begin