Nog een keer au pair

Waarom 4 au pairs hun au pair-droom wilden herbeleven

Een heel jaar als au pair naar Amerika. Dat klinkt lang. Maar de meeste jongeren zeggen na afloop van hun avontuur dat hun jaar, of zelfs twee jaar, veel sneller voorbij is gevlogen dan ze hadden verwacht. Eenmaal weer in hun thuisland merken sommigen dat ze de au pair-ervaring graag nog eens willen meemaken. En dat kan, via het speciale return au pair program.

 

Met dit programma kunnen voormalige au pairs die al eens 12 maanden of langer in Amerika zijn geweest, het au pair-programma nog een keer volgen. Voorwaarde hiervoor is dat ze in de tussentijd minimaal 2 jaar buiten Amerika hebben gewoond. Ze kunnen terug naar hun eerste gastgezin of matchen met een nieuw gezin. Het belangrijkste is dat deze au pairs nog een keer een geweldige tijd in Amerika kunnen beleven, nog meer doelen kunnen bereiken en zich nog verder kunnen ontwikkelen.

 

We hebben vier au pairs gevraagd waarom zij nog een keer in het programma zijn gestapt en wat hun tweede avontuur zo bijzonder maakt.

 

Camilla uit Denemarken

 

Waarom heb je besloten om nog een keer au pair te worden?

Na mijn eerste jaar als au pair besloot ik om mijn termijn niet te verlengen omdat ik bang was dat ik thuis van alles misliep. Ik wilde graag naar huis om te gaan studeren, want dat deden al mijn vrienden ook. Maar wat had ik het mis!

 

Zodra ik thuiskwam, wist ik dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Iedereen leefde zijn gewone, saaie leventje en er was niks veranderd. Studeren kon altijd nog, besefte ik al snel. Bovendien miste ik mijn gastgezin enorm.

 

Na verloop van tijd leerde ik met de situatie leven en ging ik terug naar school. Maar ongeveer een jaar voor mijn afstuderen realiseerde ik me dat ik op mijn 27e te oud zou zijn voor het au pair-programma. Ik wist nog niet wat ik na school wilde gaan doen, en om eerlijk te zijn wilde ik het volwassen leven nog heel even uitstellen.

 

Ik belde mijn moeder om het haar te vertellen. Ik legde uit hoe ik me voelde en hield mijn adem in… hoe zou ze reageren? Maar haar reactie zei alles: “Ik heb altijd al geweten dat je terug zou gaan. Je hebt daar nog iets af te maken, en dat land is je tweede thuis geworden. Maak je niet druk over wat andere mensen denken – je leeft maar één keer. Volg je hart.” En toen wist ik het zeker: ik moest nog een keer au pair worden. Spoiler alert: dit was de beste beslissing die ik ooit heb genomen!

 

Hoe anders is het deze keer? 

Nou, wat het meest is veranderd, ben ik zelf. De eerste keer was ik 20, en nu ben ik 26. En ook al vond ik mezelf destijds al heel volwassen, ik ben nu veel meer mezelf. Deze keer wist ik precies wat ik zocht in een gastgezin en wat ik uit het programma wilde halen. Ook mijn prioriteiten liggen nu anders. Ik vind het veel belangrijker om tijd met mijn gastgezin door te brengen, en ik wil vooral zoveel mogelijk reizen. Ook wil ik colleges volgen die nuttig kunnen zijn voor mijn toekomstige loopbaan.

 

Eliana uit Argentinië

 

Waarom heb je besloten om nog een keer au pair te worden?

Ik vond het de eerste keer geweldig! Mijn gastgezin en ik hebben contact gehouden (ik heb ze in 2019 zelfs bezocht) en in 2020 vroegen ze me om terug te komen.

 

Waar verheugde je je het meeste op bij je terugkeer naar Amerika?

Ik wilde vooral mijn gastgezin weer zien! We behandelen elkaar echt als familie. Ook verheug ik me erop al die plekken te bezoeken waar ik de eerste keer niet aan toe ben gekomen, én om terug te gaan naar een paar van mijn favoriete bestemmingen.

 

Heb je een tip voor voormalige au pairs die overwegen terug te gaan?

Doen! De tweede keer is een totaal andere ervaring, of je nu teruggaat naar je eerste gastgezin of een nieuw gezin zoekt.

 

Anna uit Duitsland

 

Waarom heb je besloten om nog een keer au pair te worden?

Mijn eerste keer als au pair, in 2013-2014, was de mooiste tijd van mijn leven. Ik heb een fantastische tijd gehad bij mijn gastgezin in Cincinnati en ik heb geweldige mensen ontmoet, van wie er een paar nog steeds mijn beste vrienden zijn. Ik heb zulke fantastische dingen meegemaakt, ben door het hele land gereisd en heb echt mijn American dream waargemaakt.

 

Eenmaal weer thuis in Duitsland ben ik gaan studeren, maar ik bleef er steeds aan denken om terug te gaan naar mijn tweede thuis, naar Amerika. Ik heb me aangemeld als Meeting Leader bij het Cultural Care Team in Duitsland. Door al die aspirant au pairs die ik daar tegenkwam, kreeg ik steeds meer zin om terug te gaan. Ik heb politicologie en American Studies gestudeerd, dus alles wat met Amerika te maken heeft, is nu ook beroepsmatig relevant.

 

Heeft je eerste au pair-ervaring je geholpen in het matchingproces?

Ja, ik denk zeker dat mijn eerdere ervaring als au pair nuttig geweest is. En ook dat ik deze keer ouder was, en dat ik al eens in Amerika had gewoond én er rijervaring had opgedaan, was een plus.

 

Hoe anders is het deze keer? 

Deze keer is het aan de ene kant totaal anders, vanwege corona. Maar toch is het ook wel een beetje hetzelfde, In die zin dat je bij een nieuw gezin terechtkomt, moet wennen aan een nieuwe omgeving en je weg moet zien te vinden in een nieuw leven.

 

Wat ik fijn vind aan de ervaring van terugkeren als au pair tijdens een pandemie, is dat je een totaal ander soort band krijgt met je gastgezin. Mijn gastouders zijn een soort oudere broer en zus voor me, en ik geniet echt van de quality time met hen en de kinderen.

 

Heb je een tip voor voormalige au pairs die overwegen terug te gaan?

Doen! Ik ben zo blij en dankbaar dat ik mijn eigen American dream nog een keer heb mogen waarmaken.

 

 

Laura uit Oostenrijk

 

Waarom heb je besloten om nog een keer au pair te worden?

Ik besloot nog een keer au pair te worden toen ik aan een online studie begon. Ik dacht dat die combinatie wel goed zou werken, omdat ik dan schoolwerk kon doen terwijl de kinderen op school zaten. Vóór corona ging dat prima.

 

Heeft je eerste au pair-ervaring je geholpen in het matchingproces?

Ja, ik denk zeker dat mijn eerdere ervaring als au pair nuttig geweest is. Ik kreeg zoooveel aanvragen. Veel gezinnen vonden het een voordeel dat ik al een Amerikaans social security number had, al eerder lang van huis was geweest, rijervaring in Amerika had en ervaring had met de zorg voor kinderen.

 

Hoe anders is het deze keer? 

In een nieuwe omgeving ver weg van huis voor kinderen zorgen, daar leer je hoe dan ook altijd van. Ook probeer ik deze keer mijn tijd beter te besteden: naast schoolwerk probeer ik ook veel te reizen en nieuwe hobby’s uit te proberen.

 

Lijkt het je wat om voor de tweede keer als au pair naar Amerika te gaan? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Maak het verschil als een Ambassador!

    Je kunt helpen om ons programma te verbeteren en een positieve impact hebben op de levens van andere au pairs. Als je een huidige of voormalige au pair bent, kun je je aanmelden om vandaag nog lid te worden van ons Ambassador-programma.

    Apply now