5 Amerikaanse feelgoodseries die je gezien moet hebben

5 Amerikaanse feelgoodseries die je gezien moet hebben

Van deze series word je zeker blij. Én je verbetert er je Engels mee!

Al deze aanraders zijn op dit moment beschikbaar om te streamen. Ze maken je aan het lachen (soms tot tranen toe…) en je verbetert er ook nog eens je Engelse taalvaardigheid mee! Inderdaad, televisie kijken is een hele goede manier om jezelf onder te dompelen in een nieuwe taal en je luistervaardigheid te verbeteren.

 

Waar wacht je nog op? Maak een grote bak popcorn, trek je favoriete thuispak aan en nestel je op de bank. Hier is jouw watchlist met de 5 meest troostrijke, ultiem grappige series die je nu goed kunt gebruiken.

 

Parks & Recreation

Te streamen op: Netflix

 

Parks & Rec is een klassieke kantoorcomedy in de stijl van een mockumentary, een nepdocumentaire. De serie lijkt nogal op The Office (ook al zo’n geweldige serie om te bingewatchen), maar volgens velen is hij veel, veel beter. De chemie tussen de hoofdrolspelers (Amy Poehler als Leslie Knope, Adam Scott als Ben Wyatt, Nick Offerman als Ron Swanson, Aziz Ansari als Tom Haverford, Chris Pratt als Andy Dwyer en nog heel veel meer) is geweldig en de serie is extra hilarisch omdat hij zich afspeelt in zo’n schattig klein typisch Amerikaans stadje: Pawnee, Indiana.

5 Amerikaanse feelgoodseries die je gezien moet hebben

Er zijn inmiddels zeven seizoenen gemaakt. Parks & Rec biedt voor elk wat wils en combineert op een prachtige manier hilarische situaties met momenten van oprechte verbinding tussen mensen. En de positieve, ondernemende houding van Leslie Knope geeft vertrouwen in de overheid – en dat kun je juist nu misschien wel extra goed gebruiken.

 

Schitt’s Creek

Te streamen op: Netflix, Hulu

 

Oké, deze is misschien net niet helemaal volgens de regels, maar ik zet hem er toch bij. Lees zelf maar waarom… Schitt’s Creek is eigenlijk geen Amerikaanse serie. Maar hij wordt steeds populairder in Amerika – en over de hele wereld. De Canadese serie heeft al jaren een grote schare fans van alle leeftijden. Op dit moment loopt het zesde en laatste seizoen.

5 Amerikaanse feelgoodseries die je gezien moet hebben

Schitt’s Creek gaat over een rijke familie die alles kwijtraakt en zijn luxe leventje moet verruilen voor een bestaan van net-wel-net-niet rondkomen in een klein stadje vol kleurrijke personages. Hoewel comedysterren Eugene Levy en Catherine O’Hara de show stelen, zit de hele serie bomvol hilarische maar ook gevoelige momenten. Supertip: De eerste 5 seizoenen staan op Netflix, maar voor het huidige zesde seizoen moet je elke dinsdag om 21.00 uur je tv op Hulu Live of Pop TV zetten.

 

Brooklyn Nine-Nine

Te streamen op: Hulu, NBC

 

Als je nog geen abonnement hebt op Hulu, neem er dan nu een, alleen al voor deze serie. Brooklyn Nine-Nine (ook bekend als B99) gaat over een politiebureau in Brooklyn, NY. Je krijgt niet alleen een kijkje in het New Yorkse politieleven, maar je ziet ook een heleboel hilarische situaties tussen een paar van de grappigste figuren ever.

5 Amerikaanse feelgoodseries die je gezien moet hebben

Samen met een groep personages variërend van een stoïcijnse commandant tot een opvliegende vrouwelijke rechercheur geeft komiek en voormalig Saturday Night Live-castlid Andy Samberg je buikpijn van het lachen. Nog niet overtuigd? Een heleboel andere mensen wel. In 2018 haalde FOX B99 na 5 geweldige seizoenen van het scherm. Maar daar waren de fans het helemaal niet mee eens. Ze schaarden zich als één man achter de serie, startten petities op, en met hun publieke campagne haalden ze NBC over de serie over te nemen en een nieuw seizoen te gunnen. Dát is pas liefde voor tv!

 

Het huidige, zevende seizoen is te zien op NBC, maar voor seizoenen 1-6 kun je terecht op Hulu. Vooral de afleveringen ‘Halloween Heist’ wil je niet missen.

 

The Good Place

Te streamen op: Netflix, Hulu

 

Een tv-serie over de dood en het hiernamaals. Niet bepaald een giller met zo’n zwaar onderwerp, zou je denken. Mis! The Good Place, een NBC-serie met onder anderen Kristen Bell, Ted Danson en nog een heleboel celebs, is een comedyserie vol actie en plotwendingen waardoor je steeds op het verkeerde been wordt gezet.

5 Amerikaanse feelgoodseries die je gezien moet hebben

Het leven na de dood krijgt een heel nieuw perspectief in deze serie, die je ongetwijfeld hardop aan het lachen krijgt. Ik zal geen spoilers geven, maar één ding kan ik wel verklappen: pas als je het hele eerste seizoen gezien hebt, snap je echt hoe geniaal de serie in elkaar zit.

 

Het vierde en laatste seizoen van The Good Place is net afgesloten met een briljante, hartverwarmende finale die de serie een geweldig, waardig einde geeft. Seizoen 1-3 staan op Netflix, maar het laatste seizoen is voorlopig alleen te zien op Hulu.

 

New Girl

Te streamen op: Netflix

 

Als laatste tip wil ik New Girl noemen, een vrolijke, herkenbare comedyserie met Zooey Deschanel als de hoofdpersoon Jess. Dit is het verhaal: De relatie van de sociaal onhandige maar toch innemende Jess is net op een rotmanier uitgegaan. Op zoek naar een nieuwe woning komt ze terecht bij drie vrijgezelle mannen die al snel haar beste vrienden worden. Samen met haar beste vriendin Cece vormt het vijftal een disfunctionele, sympathieke en hilarische familie.

5 Amerikaanse feelgoodseries die je gezien moet hebben

De magie van New Girl schuilt in de perfecte casting: er zit een geweldige chemie tussen de drie kerels en twee meiden, en hun komische timing is briljant. Samen vormen ze zo’n hechte groep dat het voelt alsof je elke aflevering afstemt op je eigen vriendenclub. En juist nu kan iedereen er wel een paar goede vrienden bij gebruiken, toch? De serie heeft zeven seizoenen gelopen en eindigde in 2018. Maar alle seizoenen staan op Netflix dus je kunt ze bingewatchen wanneer je maar wilt.

 

Ik hoop dat deze series je niet alleen de komende weken de nodige afleiding bieden, maar dat ze je ook helpen bij je onderdompeling in de Amerikaanse cultuur en in je Engelse taalvaardigheidstraining. Veel kijkplezier!

Mandy Cook
Mandy Cook
Hoi, ik ben Mandy! Ik kom uit Boston, waar ik werk als schrijver, marketeer, creative professional en vooral wereldburger. Mijn hobby’s zijn zingen met mijn semi-professionele a capella-koor, filosoferen over Game of Thrones en taco’s eten. Ik ben mijn hele leven al fan van de Beatles, en bovendien ben ik dol op reizen en op alles wat maar uit Italië komt.
A line drawing of a gumball machine

Deel jouw verhaal!

We zijn op zoek naar een gepassioneerde content creator om een bijdrage te leveren aan onze blog. Dien vandaag jouw verhaal in en geef anderen een kijkje in het leven van een au pair!

Kom meer te weten