Thanksgiving: mijn favoriete feestdag

Thanksgiving: mijn favoriete feestdag

Dankbaarheid vieren met mijn gastgezin

Ik heb in mijn tijd in de VS maar één keer Thanksgiving meegemaakt, maar dat was genoeg om verliefd te worden op het hele idee van deze feestdag. Het is heel anders dan bijvoorbeeld kerst, met cadeautjes en kerstmuziek en zo. Met kerst vier je allerlei dingen met allerlei verschillende elementen. Thanksgiving heeft maar één thema: dankbaarheid. En persoonlijk heb ik heel veel dingen om dankbaar voor te zijn, vooral wat betreft mijn Amerikaanse gastgezin.

 

Het is donderdag 24 november 2016. Mijn gastgezin en ik vieren Thanksgiving met de buren. We zitten met zijn allen met onze zonnebril op en slippers aan op de veranda en kijken uit over het meer en de mensen die op het water spelen. Het is 86 graden Fahrenheit (30 graden Celsius) en straks gaan we heerlijk eten. Ik ben nieuwsgierig naar al die dingen die ik voor het eerst ga proeven, en ik kan haast niet wachten tot de grote kalkoen uit de oven wordt gehaald. Ik laat mijn gedachten de vrije loop en denk aan waar ik dankbaar voor zou moeten zijn. En dit komt bij me op…

 

 

Ik ben dankbaar voor:

  • De kans die ik heb gekregen om au pair te worden
  • Het feit dat ik in Amerika ben
  • Deze ervaring, die ik als een van de weinigen krijg
  • Elk moment dat ik samen met mijn gastgezin meemaak
  • Mijn buren, die een soort tweede gastgezin voor me zijn
  • Alles wat ik tot nu toe als au pair heb geleerd
  • Alles wat me in de toekomst te wachten staat
  • Alle onvergetelijke dingen die ik heb beleefd
  • De verhalen die ik mijn leven lang kan blijven vertellen
  • Het prachtige weer

 

En als ik weer uit mijn overpeinzingen opduik, kijk ik om me heen en kan ik een glimlach niet onderdrukken. Dan besef ik dat ik nog zoveel meer heb om dankbaar voor te zijn. De rest van de familie komt erbij, we gaan hand in hand in een kring staan en we noemen allemaal één ding waar we dankbaar voor zijn. Daar stonden we dan, en toen ik om me heen keek realiseerde ik me dat ik me nog nooit ergens zo thuis had gevoeld. Toen ik aan de beurt was, zei ik “Ik ben dankbaar voor mijn gastgezin.” En dat is waar, want zonder hen zou ik al deze mensen niet gekend hebben. En wie weet waar ik nu zou zijn als dit gezin tijdens het matchingproces niet voor mij had gekozen? Dankzij hen heb ik het beste jaar van mijn leven beleefd. En dankzij hun liefde en gastvrijheid heb ik nu altijd een ‘thuis’ om naar te verlangen. En met ‘thuis’ bedoel ik hun huis, in Florida. Ik verheug me er elk jaar op om terug te gaan, en dat komt vooral omdat ik mijn gastgezin zo mis.

Thanksgiving: mijn favoriete feestdag

Na de ‘kring van dankbaarheid’ is het eindelijk etenstijd. De eettafel staat vol met gebraden kalkoen, aardappelpuree, jus, ‘stuffing’, cranberrysaus, pompoentaart, ‘Key lime pie’, maïsbrood, sperziebonen en nog veel meer. De meeste gerechten kende ik niet, maar ik heb alles geproefd. En het was allemaal heerlijk!

 

De dag na Thanksgiving is het in de VS ‘Black Friday’, dus ‘s avonds ben ik met mijn beste vriendin gaan winkelen. Het was een heerlijke dag vol dankbaarheid, liefde en nieuwe herinneringen.

 

Thanksgiving is een feestdag die ik altijd zal missen en koesteren, en die ik hopelijk ooit zelf met anderen kan delen.

Hoi, ik ben Malene uit Denemarken. In 2016-2017 was ik au pair in Orlando, Florida, en daar heb ik de tijd van mijn leven gehad. Ik heb heel veel herinneringen aan mijn jaar als au pair, die ik mijn leven lang zal koesteren. Op dit moment studeer ik in Denemarken internationale bedrijfscommunicatie.
A line drawing of a gumball machine

Wil je meer weten?

 We zullen je alles vertellen wat je moet weten over het avontuur van je leven als au pair in de Amerika. Reis, leer en ontwikkel jezelf met Cultural Care!

Kom meer te weten.