De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika

Dames en heren, filters klaar?

Om maar even een open deur in te trappen: Amerika is een prachtig land. Met zoveel verschillende landschappen en allerlei steden die vol staan met interessante kunstwerken is het niet zo gek dat je op Instagram zoveel foto’s van Amerika tegenkomt.

 

Onze au pairs zijn altijd op reis, altijd op zoek naar nieuwe bijzondere plaatsen in het hele land, maar een paar specifieke locaties zien we wel héél vaak voorbijkomen op social media… Je kent ze wel: de écht iconische, authentieke, typisch Amerikaanse plekken.

 

Dus het leek ons wel leuk om een Top 10 te maken van de meest geïnstagramde plaatsen in Amerika. Of je nu je volgende Amerika-reis al aan het plannen bent of er alleen nog maar van droomt ooit dit bijzondere land te bezoeken, deze ‘must-visits’ horen je sowieso op je bucket list!

 

Horseshoe Bend

In Arizona ligt een stadje genaamd Page. En op minder dan een dag rijden van dat stadje vind je meer natuurschoon dan je je kunt voorstellen! Een van de meest gefotografeerde plekjes hier? Horseshoe Bend!

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @merypineda

Horseshoe Bend is een hoefijzervormige canyon die is gevormd door de rivier de Colorado. Je kunt de ongeveer 305 meter diepe canyon bewonderen vanaf een uitkijkpost op een steile klif. Het is even een eindje lopen (vergeet niet zonnebrandcrème en genoeg water mee te nemen!), maar dat is zeker de moeite waard. Voor de perfecte foto moet je dicht bij de rand gaan staan – maar niet té dichtbij! Zorg dat je altijd op minimaal een armlengte afstand van de rand blijft.

 

Brooklyn Bridge

Aan de oostkust vinden we in het beroemde New York City nog zo’n iconische fotolocatie: het prachtige bouwwerk de Brooklyn Bridge. De Brooklyn Bridge werd op 24 mei 1883 geopend en is sindsdien uitgegroeid tot een van dé symbolen van New York.

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @_marianyvieira

De hybride kabel-/hangbrug over de East River verbindt Manhattan met Brooklyn. Via deze brug konden voor het eerst mensen over land tussen deze twee enorm populaire stadsdelen van New York City reizen. En ook vanuit technisch oogpunt is de Brooklyn Bridge heel bijzonder: het was destijds ’s werelds langste hangbrug!

 

Grand Canyon

Een van de bekendste natuurlijke wereldwonderen is de Grand Canyon in de woestijnstaat Arizona. De prachtig gelaagde rode steenformaties in deze immens brede en diepe kloof verraden miljoenen jaren aan geologische geschiedenis.

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @biancacbrsn

De rivier de Colorado loopt niet alleen door Horseshoe Bend maar ook door de Grand Canyon. En er zijn zóveel prachtige uitkijkpunten (Mather Point, Yavapai Observation Station en Mary Colter’s Desert View Watchtower, om er maar een paar te noemen) dat je altijd wel een mooi plaatje kunt schieten van een van de bijzonderste plekken op aarde. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang is de Grand Canyon adembenemend!

 

Hollywood Sign

Aan de westkust vinden we nog een heel bekend Amerikaans monument en cultureel icoon: het Hollywood Sign. Deze beroemde witte letters op de helling van Mount Lee kijken uit op Hollywood in Los Angeles, Californië. Voor de meeste mensen staat Hollywood synoniem aan de glitter en glamour van de entertainmentindustrie en het Californische leven, dat bol staat van de filmsterren, lekker weer, prachtige stranden en de kans om beroemd te worden.

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @milenajoelle_

Het Hollywood Sign bestaat uit negen 14 meter hoge witte hoofdletters die samen de naam Hollywood vormen. Het maakt niet uit vanuit welke hoek je het fotografeert – vanaf de achterkant bijvoorbeeld, als je door het gebied Hollywood Hills van de Santa Monica Mountains wandelt, of vanuit de stad zelf – de letters zijn vanuit de wijde omgeving zichtbaar!

 

Yellowstone National Park

Boven op een vulkanische hotspot ligt in niet 1, niet 2 maar in maar liefst 3 staten (Wyoming, Montana en Idaho) het ruim 9.000 vierkante meter grote Yellowstone National Park. Dit is een van populairste nationale parken van Amerika, dankzij de prachtige vergezichten, toegang tot dieren in het wild, maar vooral ook vanwege de beroemdste bezienswaardigheid: de actieve geiser Old Faithful.

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @johanna_blz

Fotomomentjes genoeg in Yellowstone, want alles is prachtig! Van indrukwekkende canyons tot weelderige bossen tot warmwaterbronnen tot bergriviertjes; laat je Instagram-feed maar volstromen met al je favoriete plaatjes. Denk er wel aan dat je de dieren met rust laat, de bordjes volgt om op de route te blijven en het gebied net zo schoon achterlaat als je het aantrof.

 

The Bean

In de onofficiële hoofdstad van het Amerikaanse Midwesten – Chicago, Illinois – staat een interessant en prachtig stukje architectuur. Het heet ‘Cloud Gate’, maar de meeste mensen noemen het ‘The Bean’.

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @sofiacstn

Waarom? Omdat het de vorm van een boon heeft! Dit kunstwerk is rond 2005 gebouwd en is een mooie blikvanger in het Millennium Park. The Bean is een van de populairste bezienswaardigheden van de stad – niet alleen om zijn unieke vorm en het gladde oppervlak dat de skyline van de stad weerspiegelt, maar ook om het openbare park dat er omheen ligt. Probeer The Bean op een mooie zonnige dag te bezoeken, dat maakt je Instagram-foto nóg mooier.

 

Monument Valley

Nog een plek in de woestijn die wat ons betreft echt de moeite waard is: Monument Valley. Deze vallei op de grens tussen de staten Arizona en Utah is een heel bekend stukje Amerikaanse natuur. Misschien herken je het wel uit een film of tv-serie… toevallig Forrest Gump gezien?

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @itsele

Monument Valley ligt op land van de Navajo-indianen. Een 27 kilometer lange kronkelweg leidt je midden door de vallei. De blikvangers van dit gebied zijn natuurlijk de indrukwekkende rode zandstenen rotsformaties. De beste foto’s neem je vanaf de weg, met een zo groot mogelijke beeldhoek.

 

Waar dan ook in Hawaii

Het is nogal lastig om één plek in Hawaii te kiezen die een Instagram-foto waard is… de hele staat is een lust voor het oog! Helderblauw water, weelderig groene vegetatie, prachtig gekleurde bloemen en vruchten… op Hawaii liggen de Instagram-foto’s voor het oprapen.

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @stateofgiorgia

Honolulu is als hoofdstad van Hawaii de populairste bestemming. Maar bezoek vooral ook Maui, Kauai en het grootste eiland, dat ook Hawaii heet. Het is best een lange vlucht vanaf het vasteland van Amerika, maar dan heb je ook wat: Hawaii is een van de meest adembenemende plekken ter wereld.

 

Disneyworld/Disneyland

Zeg je Amerika, dan zeg je… Mickey Mouse! Iedereen kent ze en iedereen is er dol op: de themaparken Disneyworld en Disneyland. Disneyworld ligt in Orlando, Florida en Disneyland in Anaheim, Californië. Beide parken zijn even leuk, even betoverend en even Instagrammable.

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @rebekkamester

Disneyland werd gebouwd in de jaren vijftig van de vorige eeuw en Disneyworld volgde twee decennia later. Vandaag de dag trekken ze allebei gemiddeld meer dan 50.000 bezoekers per dag. Vooral gezinnen die samen op vakantie zijn, vermaken zich in de talloze attracties, ontmoeten tekenfilmfiguren, doen zich tegoed aan eten en drinken, en dompelen zich kortom helemaal onder in de wereld van Disney. Tip voor de perfecte foto: zet een paar Mickey-oren op en poseer voor het grote kasteel!

 

Times Square

Last but zeer zeker not least: Times Square! Midden in Manhattan, het meest dichtbevolkte en populairste stadsdeel van New York City, ligt het altijd bruisende Times Square. Dit plein staat vooral bekend om zijn enorme billboards, waarop reclame wordt gemaakt voor alles van de laatste mode tot de meest succesvolle Broadway-shows, en om de talloze hotdogkraampjes en pretzelkarretjes.

De 10 meest geïnstagramde plaatsen in Amerika
Photo by @alesssrizzi

Elk jaar komen op Oudejaarsavond duizenden mensen samen op Times Square voor het legendarische aftelmoment. Maar ook op elke andere dag van het jaar kun je hier toffe foto’s maken. Voor een mooie panoramafoto moet je boven aan de trap van het TKTS ticketloket gaan staan. En vergeet natuurlijk ook niet dé Times Square-selfie te maken tegen de achtergrond van de beroemde neonverlichting!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Deel jouw verhaal!

    We zijn op zoek naar een gepassioneerde content creator om een bijdrage te leveren aan onze blog. Dien vandaag jouw verhaal in en geef anderen een kijkje in het leven van een au pair!

    Kom meer te weten