Eerste indrukken van Amerika

Eerste indrukken van Amerika

Echte au pairs vertellen over hun eerste indrukken van Amerika

Stel je voor: je vliegtuig zet de daling in en komt steeds dichter bij de landingsbaan op de luchthaven van New York City. Je kijkt uit het raampje en ziet voor het eerst Amerika met je eigen ogen. Het toestel landt, je stapt uit en zet voor het eerst voet op Amerikaanse bodem.

 

Je volgt de Engelstalige bordjes door de luchthaven, komt langs allerlei bekende Amerikaanse restaurantketens en zoekt de pendelbus die jou als nieuwe Cultural Care au pair in Amerika naar de Au Pair Training School net buiten de stad zal brengen.

 

Onderweg in de bus naar de Training School-campus kijk je de hele tijd uit het raam. Je ziet gebouwen, snelwegen, huizen… en alles ziet er heel anders uit dan thuis. Ligt het nou aan jou, of is alles hier echt VEEL GROTER?

 

En dan kom je aan op de Training School. Je wordt verwelkomd door vriendelijke Amerikanen die het leuk vinden om jou een week te gast te hebben en je graag een kijkje in het au pair-leven willen geven.

Eerste indrukken van Amerika

Het is gelukt; je bent naar Amerika gereisd! En nu begint het echte avontuur

 

Je eerste momenten als au pair in Amerika zijn een heel bijzondere ervaring. Je krijgt een heleboel eerste indrukken van het land en zijn cultuur. Je ziet voor het eerst met eigen ogen het land waar je het komende jaar van je leven gaat doorbrengen, en de plek die je ‘thuis’ zult gaan noemen.

 

Hoe ziet voor de gemiddelde au pair de eerste indruk van Amerika eruit? Goeie vraag! Om deze vraag te beantwoorden, zijn we zelf naar de Au Pair Training School gegaan. En hier is het resultaat: de eerste indrukken van au pairs die net een paar dagen in Amerika zijn.

 

Lees hun verhalen en probeer te bedenken hoe je zelf zou reageren als je net op een nieuwe plek bent aangekomen. En of die reactie nog steeds klopt als je het land en de mensen eenmaal beter hebt leren kennen…

 

 

“Op mijn eerste dag hier ben ik naar downtown New York City en Brooklyn geweest. In eerste instantie voelde ik me verdwaald, maar iedereen was heel behulpzaam. Ik had altijd gehoord dat Amerikanen nogal koud waren en zo. Maar mijn eerste indruk was heel anders: de mensen hier zijn behulpzaam en warm.

 

—Debora, 23 jaar, au pair uit Brazilië

 

 

“Toen we vanaf het vliegveld over de snelweg naar de Training School reden, leek het gewoon op thuis. Het was haast hetzelfde; veel verkeer, veel auto’s. Helemaal niet zo anders. Maar toen we hier aankwamen, was het wel heel anders. In Mexico is het bijvoorbeeld veel warmer dan hier. Hier kun je binnenshuis nog wel in een korte broek rondlopen, maar buiten is het hartstikke koud. Maar gelukkig hebben we dikke muren, zodat de kou niet kan binnendringen.

 

Ik heb ook gemerkt dat Amerikanen goede mensen zijn. Ik vind het mooi hoe ze zich uiten.

 

—René, 18 jaar, au pair uit Mexico

 

 

Ik ben nu al verliefd op dit land! Op het vliegveld zag ik meteen al een beetje hoe verschillend onze culturen zijn. Thuis in Brazilië zou ik je bij de eerste ontmoeting hebben omhelsd. Hier geven mensen elkaar liever een hand. Veel formeler.”

 

—Gabriele, 20 jaar, au pair uit Brazilië

 

 

“Amerikanen zijn beleefd – Argentijnen kunnen soms nogal bot of hard overkomen; we denken niet altijd na voordat we iets zeggen. Amerikanen denken altijd goed na bij wat ze willen zeggen. En bij hóe ze het gaan zeggen. Dat vind ik wel prettig, en ik heb er veel van geleerd. Het biedt context.”

 

—Leila, 24 jaar, au pair uit Argentinië

 

 

Amerika is prachtig! Ik vind het geweldig om mijn Engels te oefenen. Het begint nu al natuurlijk aan te voelen. Ook zijn de Amerikanen heel aardig. Iedereen zegt altijd dat Amerikanen zo gesloten zijn en elkaar niet graag aanraken. Maar dat is helemaal niet waar; dat vooroordeel klopt echt niet. Ik ben tot nu toe heel warm ontvangen. Amerikanen zijn echt supervriendelijk.”

 

—Lucas, 25 jaar, au pair uit Brazilië

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Kom erachter of het au pair leven wat voor jou is!

    Kom langs bij een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt om op een leuke en gratis manier kennis te maken met ons au pair programma.

    Vind een informatiebijeenkomst