• Reis en Cultuur
Geplaatst September 5, 2019

7 Dingen om in Amerika op zaterdagavond te doen

Je zit in de VS, het is zaterdag, dus wat doe je? Je gaat op stap!

Door Mandy Cook

De zaterdagavond is in Amerika echt een ding. Het is hét moment om de stress van de werkweek achter je te laten en lol te maken met vrienden en familie. Of je nu thuisblijft of de stad in gaat, je kunt op zaterdagavond allerlei leuke dingen doen.

 

Hier is onze Top 7:

 

Pizza en bowlen

 

Zo combineer je twee typisch Amerikaanse bezigheden in één avond. Zin om de deur uit te gaan, met vrienden af te spreken en ook nog een beetje beweging te krijgen? Dan ga je bowlen! Deze sport is in de afgelopen jaren superpopulair geworden en je vindt tegenwoordig in de VS dan ook meer bowlingbanen dan ooit tevoren. Bowlen is een individuele sport, maar terwijl je samen met de anderen bij het begin van de baan op je beurt zit te wachten, kun je gezellig kletsen, foto’s maken en lekker eten en drinken.

7 Dingen om in Amerika op zaterdagavond te doen

Waar je pizza gaat eten, mag je zelf weten – bij veel bowlingbanen wordt ook eten en drinken geserveerd, waar je tussen je beurten in van kunt genieten. Vaak zie je ook combinaties van een bowlingbaan en restaurant, zoals bij de populaire keten Flatbread Company. Maar je kunt natuurlijk ook eerst even een pizzaatje scoren bij je favoriete pizzeria en daarna een potje gaan bowlen. Neem gerust een extra punt – die calorieën werk je er op de baan zo weer af!

 

De bios

 

Naar de bioscoop gaan is een typisch Amerikaanse bezigheid – en een geweldige manier om lekker buiten de deur te chillen! In het hele land vind je allerlei soorten bioscopen met verschillende faciliteiten. Zin om op zaterdagavond uit eten te gaan? Sommige bioscopen bieden naast films ook eten en drinken. Zak lekker onderuit in je luie bioscoopstoel en laat je tijdens de film bedienen!

7 Dingen om in Amerika op zaterdagavond te doen

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gewone bioscoop en in de lobby iets te snacken scoren – zo’n typisch Amerikaanse mega-emmer vol popcorn bijvoorbeeld, om met al je vrienden te delen! Het mooie van naar de film gaan is dat je de nieuwste blockbusters op het grote scherm te zien krijgt. Is er een nieuwe superheldenfilm uit die je graag wilt zien? Wacht dan niet tot hij op tv komt maar ga lekker naar de bios!

 

Karaoke

 

Voordat je met je vrienden de karaokebar induikt, is het misschien een goed idee om even een shotje cafeïne te halen, bijvoorbeeld bij Starbucks. Dan weet je tenminste zeker dat je genoeg energie hebt om het podium op te springen en iedereen te overdonderen met je muzikale talent!

7 Dingen om in Amerika op zaterdagavond te doen

Karaoke is niet per se typisch Amerikaans – het is een Japans woord dat ‘leeg orkest’ betekent. Maar in Japan wordt een karaokesessie meestal gehouden in een privéruimte, zodat alleen je eigen vrienden je horen zingen. In Amerika doen ze het gewoon in het openbaar. Je staat dus te zingen voor je vrienden én voor volslagen vreemden, en het mooiste is dat die vreemden misschien wel vrienden kunnen worden! Met karaoke wordt je zaterdagavond gegarandeerd een succes. Denk wel van tevoren goed na over welk nummer je wilt zingen – hoe beter je het kent (en hoe beter je het kunt zingen), des te meer indruk je op je publiek maakt!

 

De vrije natuur

 

Ben je een natuurliefhebber? Dan is de zaterdagavond het perfecte moment om er met je vrienden op uit te trekken. Veel Amerikanen gaan in het weekend kamperen of wandelen en zitten dan op zaterdagavond heerlijk samen rondom het kampvuur of in een zelf opgezet tentje. Bij mooi weer kun je op de camping met zijn allen spelletjes doen, marshmallows roosteren rond het kampvuur en naar muziek luisteren… gezellig toch?

7 Dingen om in Amerika op zaterdagavond te doen

Een andere leuke buitenactiviteit is schaatsen. Roep in de winter op zaterdag je vrienden bij elkaar en ga naar de dichtstbijzijnde ijsbaan. Huur een paar schaatsen en laat je Holiday on Ice-moves zien! Bij veel ijsbanen hebben ze ook warme chocolademelk om lekker mee op te warmen na de barre tocht op het ijs. Last but not least: als je in Amerika op het platteland woont, op veilige afstand van de neonverlichting in de grote steden, kun je op zaterdagavond ook eens sterren gaan kijken. Samen met een paar vrienden onder een dekentje naar de nachtelijke hemel staren… hoe knus is dat?

 

Netflixen

 

Best leuk, al die wilde plannen voor de zaterdagavond. Maar soms wil je gewoon lekker een avondje thuis op de bank cocoonen. En daar is niks mis mee! In de VS blijven heel veel mensen in het weekend het liefst samen met hun gezin thuis. Dan kijken ze tv of doen ze dingen in en om huis. Een avondje Netflixen is soms het perfecte medicijn om bij te komen van een lange werkweek.

7 Dingen om in Amerika op zaterdagavond te doen

Pak er lekker wat snacks bij – een grote zak magnetronpopcorn bijvoorbeeld, of een zelfgemaakte supersorbet! – en installeer je met een dekentje op de bank. Is er een nieuwe serie uit die je graag wilt zien? Of moet je nog een paar afleveringen van je favo serie? Hoe dan ook is het heerlijk om jezelf een tijdje onder te dompelen in een heel andere wereld met je geliefde personages. En door tv te kijken kun je bovendien je Engels verbeteren! Hier zijn een paar tips.

 

Uit eten en Paint Nite

 

Deze nieuwe trend zie je in heel Amerika: Paint Nites. Een soort schildercursus, maar dan in een café of restaurant. Trek samen met een paar vrienden en vriendinnen je schilderschort aan, drink een wijntje of cocktail en laat je creativiteit de vrije loop! Op een Paint Nite is altijd een docent aanwezig, die je stap voor stap door het schilderproces begeleidt en je helpt een echt meesterwerk te creëren. Dat meesterwerk mag je vervolgens natuurlijk mee naar huis nemen, als aandenken aan een heel bijzondere zaterdagavond uit.

7 Dingen om in Amerika op zaterdagavond te doen

Als je vóór het schilderen eerst uit eten wilt, kun je bijvoorbeeld denken aan een typisch Amerikaans ketenrestarurant als Cheesecake Factory, Panera of TGIFridays. Of ga je liever voor een snelle hap? Dan is In & Out Burger een smakelijke keuze. Maar voor de écht authentiek Amerikaanse ervaring ga je natuurlijk naar de plaatselijke diner!

 

Dansen

 

Er is geen beter medicijn tegen stress dan… dansen! Roep je vrienden bij elkaar, trek iets leuks aan en hup, de stad in! Dansen is een superpopulaire bezigheid op de zaterdagavond. Vooral in grote steden als New York vind je overal leuke discotheken. Maar ook bij iemand thuis kun je natuurlijk prima de voetjes van de vloer gooien – mits iemand een goeie playlist in elkaar weet te draaien.

7 Dingen om in Amerika op zaterdagavond te doen

Als je zeker wilt zijn van een geslaagde avond, dan kun je ook iets héél Amerikaans doen… zelf een feest geven! Liefst met een thema natuurlijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘dansen door de decennia’, of zelfs een Hawaiiaanse luau? Of je nu de stad in gaat, naar een feest van iemand anders of er zelf een organiseert, dansen is hoe dan ook een geweldige vorm van lichaamsbeweging, een kans om te shinen met je moves, en dé manier om vrienden te maken.

Mandy Cook
Mandy Cook

Hoi, ik ben Mandy! Ik kom uit Boston, waar ik werk als schrijver, marketeer, creative professional en vooral wereldburger. Mijn hobby’s zijn zingen met mijn semi-professionele a capella-koor, filosoferen over Game of Thrones en taco’s eten. Ik ben mijn hele leven al fan van de Beatles, en bovendien ben ik dol op reizen en op alles wat maar uit Italië komt.

Meest populair

Meer van Reis en Cultuur

A line drawing of a gumball machine

Wil je meer weten?

 We zullen je alles vertellen wat je moet weten over het avontuur van je leven als au pair in de Amerika. Reis, leer en ontwikkel jezelf met Cultural Care!

Kom meer te weten.