Het is Internationale Vrouwendag!

Het is Internationale Vrouwendag!

Cultural Care investeert in onderwijs voor meisjes over de hele wereld.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag! Op deze dag worden wereldwijd de sociale, economische, culturele en politieke prestaties en bijdragen van vrouwen gevierd. Want dat zijn er nogal wat!

 

Maar deze bijzondere dag is ook een strijdkreet, een oproep om te strijden voor gelijkheid van vrouwen in gemeenschappen over de hele wereld – dus ook de gemeenschappen waar veel van onze au pairs vandaan komen!

 

Vooral in deze gemeenschappen investeert Cultural Care Au Pair in het welzijn van meisjes, van wie er veel in arme omstandigheden leven zonder toegang tot basisvoorzieningen zoals onderwijs, cultuur en recreatie.

 

En daar hebben we de Cultural Care Kids First Foundation – kortweg Kids First – voor.

 

Kids First is een non-profitorganisatie die 15 jaar geleden door Cultural Care is opgericht. Sindsdien heeft de stichting in 17 verschillende landen kinderen in nood geholpen, meer dan 100 kleine en grote liefdadigheidsprojecten financieel gesteund en $ 500.000,- gedoneerd aan organisaties over de hele wereld.

 

In 2020 richt Kids First zich in het bijzonder op onderwijs voor meisjes. Waarom? Omdat Kids First, net als al die geweldige mensen die in het kader van Internationale Vrouwendag initiatieven ontplooien, vindt dat jongens en meisjes gelijke toegang tot onderwijs verdienen.

 

Met gelijke toegang tot onderwijs hebben jonge meisjes wereldwijd meer kans op een betere toekomst. Deze jonge meisjes kunnen dan uitgroeien tot intelligente jonge vrouwen die het in zich hebben de wereld te veranderen en mooier te maken.

Het is Internationale Vrouwendag!

Hoe gaat Kids First dit aanpakken? Door goedgekeurde kinderorganisaties te zoeken in de landen en gemeenschappen waar onze au pairs vandaan komen en hier tijd, geld en hulpbronnen te investeren in onderwijsmogelijkheden.

 

Kids First gaat ook op zoek naar mentoren die zijn gespecialiseerd in STEM-programma’s voor kansarme meisjes in Amerika. STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics, oftewel bètawetenschappen, technologie, techniek en wiskunde, studiegebieden waar jonge vrouwen ernstig ondervertegenwoordigd zijn.

 

Door te investeren in STEM-programma’s voor jonge meisjes krijgen zij een betere kans om in de toekomst op deze gebieden carrière te maken… en dat kan uiteindelijk leiden tot meer medische en technologische innovaties die de hele wereld beter maken!

 

Cultural Care is superenthousiast over wat Kids First dit jaar allemaal gaat doen. En Internationale Vrouwendag lijkt ons de perfecte gelegenheid om daar de aandacht op te vestigen! Meer weten over deze initiatieven van Kids First? Hou dan ons blog in de gaten!

 

In de tussentijd hopen we dat je Internationale Vrouwendag met ons mee viert. Het thema voor dit jaar is ‘An equal world is an enabled world’, oftewel een wereld van gelijkheid is een wereld vol mogelijkheden.

 

Hier kun je meer lezen over Internationale Vrouwendag 2020!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Wil je meer weten?

     We zullen je alles vertellen wat je moet weten over het avontuur van je leven als au pair in de Amerika. Reis, leer en ontwikkel jezelf met Cultural Care!

    Kom meer te weten.