Vijf bijzondere feestdagen om mee te vieren

Vijf bijzondere feestdagen om mee te vieren

Leef je uit op deze unieke feestdagen!

Sommige populaire Amerikaanse feestdagen ken je waarschijnlijk wel, en je hebt ze misschien zelfs wel gevierd. Thanksgiving bijvoorbeeld, Halloween, en Onafhankelijkheidsdag oftewel the Fourth of July. Maar heb je wel eens een speciale feestdag voor honden gevierd? Of voor ijs? Of voor onze universele lievelingsdrank, koffie?

 

Grijp dan nu je kans! Op onze kalender staan een heleboel unieke, interessante, bijzondere feestdagen waar je misschien nog nooit van gehoord had.

 

Daarom hebben wij een overzichtje gemaakt van onze 5 favoriete bijzondere feestdagen – compleet met data, zodat je ze niet hoeft te missen. Roep je vrienden bij elkaar en vier met ons mee!

 

International Selfie Day—22 juni 2020

Van een goeie selfie wordt iedereen blij. Een portret van jezelf, een kiekje met vrienden en familie, of een foto met een interessante achtergrond… Een selfie is een soort persoonlijk fotodagboek. Het is een relatief nieuw fenomeen, maar de selfie lijkt wel een blijvertje te worden.

 

Waar je deze zomer ook bent, post op 22 juni je favoriete selfie met de hashtag #internationalselfieday! En als je als au pair werkt, zet er dan ook de hashtag #culturalcare bij zodat onze hele gemeenschap van gastgezinnen en au pairs jouw stralende gezicht kan zien!

 

National Ice Cream Day—19 juli 2020

De maand juli staat in Amerika bekend als National Ice Cream Month. En midden in die maand staat er een hele dag volledig in het teken van ijs. Geweldig toch! Amerikanen zijn dol op ijs. En met zo’n overvloed aan smaken en winkels om uit te kiezen, moet het geen probleem zijn om op 19 juli je favoriete ijsje te pakken te krijgen.

Vijf bijzondere feestdagen om mee te vieren

IJs is al sinds de oudheid een lekkernij, en ook veel beroemde Amerikanen uit de geschiedenis waren er dol op. Ben Franklin bijvoorbeeld, George Washington en Thomas Jefferson. Op National Ice Cream Day hebben veel ijssalons en winkels speciale aanbiedingen. Hou ze in de gaten!

 

National Dog Day—26 augustus 2020

‘s Werelds favoriete viervoeter verdient een heel eigen feestdag! Van vuilnisbakkie tot sjieke rashond, op National Dog Day worden álle honden in het zonnetje gezet. Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor honden die een goed tehuis nodig hebben en om mensen in heel Amerika aan te moedigen een hond uit het asiel te halen.

Vijf bijzondere feestdagen om mee te vieren

Deze bijzondere feestdag is niet alleen een manier om dierenlevens te redden en honden aan een nieuw thuis te helpen, het is ook een dag om onze dierbare vriendjes in het zonnetje te zetten en te laten zien hoeveel plezier een hond als huisdier geeft. National Dog Day is dé dag om je eigen hond, of die van vrienden, wat extra aandacht te geven, misschien een lekker bot, en vooral een flinke knuffel.

 

National Chewing Gum Day—30 september 2020

Op 30 september is het kauwen geblazen… dan is het in Amerika National Chewing Gum Day! Wist je dat kauwgom al meer dan 5000 jaar bestaat? Uit onderzoek is gebleken dat kauwgom kauwen je geheugen kan verbeteren, stress kan verminderen en je alertheid kan verhogen. Suikervrije kauwgom is bovendien goed voor je algehele mondhygiëne, helpt hongergevoel tegen te gaan en verbetert de spijsvertering.

 

Vier dit jaar National Chewing Gum Day mee! Koop een pakje van je favoriete kauwgom en deel het met je vrienden. En wat dacht je van een wedstrijdje kauwgombellen blazen? Vergeet vooral niet de hashtag #chewinggumday te gebruiken in je posts op social media!

 

International Coffee Day—1 oktober 2020

Elk jaar brengt de hele wereld op 1 oktober een eerbetoon aan een van de populairste drankjes ooit: Koffie! Wereldwijd worden er elke dag ongeveer 3 miljard kopjes koffie gedronken. En dit aantal stijgt nog steeds jaar na jaar; koffie wordt steeds populairder.

Vijf bijzondere feestdagen om mee te vieren

International Coffee Day is een jaarlijks wereldwijd eerbetoon aan de miljoenen mensen over de hele wereld – van boeren tot branders tot barista’s tot eigenaren van koffiehuizen en ga zo maar door – die dag in dag uit hun best doen om ons te voorzien van ons bakje troost. Maar de internationale koffiedag gaat ook over de toekomst van koffie – over strategieën en plannen voor duurzame teelt tegen eerlijke prijzen waar koffieboeren en hun gezin van kunnen leven.

 

International Coffee Day meevieren? Dat is heel eenvoudig: je gaat gewoon naar je favoriete koffiehuis en bestelt een kop koffie! En als je een steentje wilt bijdragen voor koffieboeren over de hele wereld, onderteken dan vandaag nog de internationale #coffeepledge.

Mandy Cook
Mandy Cook
Hoi, ik ben Mandy! Ik kom uit Boston, waar ik werk als schrijver, marketeer, creative professional en vooral wereldburger. Mijn hobby’s zijn zingen met mijn semi-professionele a capella-koor, filosoferen over Game of Thrones en taco’s eten. Ik ben mijn hele leven al fan van de Beatles, en bovendien ben ik dol op reizen en op alles wat maar uit Italië komt.
A line drawing of a gumball machine

Deel jouw verhaal!

We zijn op zoek naar een gepassioneerde content creator om een bijdrage te leveren aan onze blog. Dien vandaag jouw verhaal in en geef anderen een kijkje in het leven van een au pair!

Kom meer te weten