Au pair of nanny: Wat is het verschil?

Au pair of nanny: Wat is het verschil?

5 verschillen tussen een au pair en een nanny

Wat is het verschil tussen een au pair en een nanny?

Deze vraag krijgen we heel vaak, van gastgezinnen én van au pairs! Een au pair en een nanny lijken op het eerste gezicht misschien hetzelfde, maar vergis je niet. Ze zijn allebei verantwoordelijk voor de zorg voor kinderen, maar er zijn ook een paar fundamentele verschillen, die belangrijk zijn om te weten. Ten eerste ben je als au pair in de VS deelnemer in een totaalprogramma dat je de mogelijkheid biedt te reizen, nieuwe mensen te leren kennen en op zowel persoonlijk als professioneel gebied te groeien.

 

Dit zijn de verschillen tussen een au pair en een nanny:

 

1. Een au pair is per definitie een niet-Amerikaanse vrouw of man in de leeftijd van 18-26 jaar, die op een J-1 Cultural Exchange-visum naar de VS reist om bij een Amerikaans gastgezin te wonen en voor de kinderen van dat gezin te zorgen. Een nanny is een Amerikaanse of buitenlandse persoon die bij een gezin in loondienst is om bij hen thuis voor de kinderen te zorgen.

 

2. Een nanny kan parttime, fulltime of zelfs meer dan fulltime werken als het zo uitkomt. De werkuren en werkomstandigheden van au pairs worden gereguleerd door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze regels maken deel uit van het door de overheid gereguleerde au pair-programma en moeten dus worden nageleefd. Zo mag een au pair bijvoorbeeld nooit meer dan 45 uur per week of 10 uur per dag werken. Dankzij deze regels worden de rechten van au pairs in het hele land beschermd en zijn ze verzekerd van een fijn en succesvol jaar bij hun Amerikaanse gastgezin. Au pairs krijgen ook ruim de gelegenheid om zichzelf onder te dompelen in de Amerikaanse cultuur. In hun vrije tijd kunnen ze als locals leven en een steentje bijdragen in hun gemeenschap, maar ook reizen en nieuwe delen van het land ontdekken.

 

3. Het salaris van een nanny varieert nogal. Het hangt niet alleen af van het aantal uren per week, maar ook van waar in de VS hij of zij werkt. Een au pair kan daarentegen altijd rekenen op een vast inkomen. Dat is een van de voordelen van het au pair-programma: je weet altijd precies hoeveel je verdient! Elke au pair krijgt een vergoeding van minimaal $ 195,75 per week. Een au pair en zijn of haar gastgezin mogen natuurlijk een hoger bedrag afspreken, maar het mag niet zo zijn dat de au pair in ruil daarvoor meer dan het hierboven genoemde wettelijke maximumaantal uren moet werken of dingen moet doen die niet binnen het takenpakket vallen.

 

4. Sommige nanny’s hebben een speciale opleiding of cursus gevolgd om van de zorg voor kinderen hun beroep te maken, terwijl anderen het werk meer zien als een manier om wat bij te verdienen terwijl ze nadenken over de toekomst. Voor het au pair-programma heb je in principe geen speciale diploma’s nodig. Veel au pairs in de VS hebben in hun thuisland honderden (of zelfs duizenden) uren ervaring opgedaan, bijvoorbeeld als babysitter, jongerenwerker, kleuterassistent, zomerkampleider of sportinstructeur.

 

5. Maar het grootste verschil is misschien nog wel dat een nanny door het gezin wordt beschouwd als een werknemer, terwijl een au pair een soort gezinslid is. De au pair wordt met respect, vertrouwen en begrip behandeld en kan zich echt thuis voelen in de VS en bij zijn of haar Amerikaanse gastgezin. ‘Au pair’ is immers Frans voor ‘on par’, oftewel op gelijke voet. En dat is precies de bedoeling, dat je als au pair op gelijke voet staat met je gastgezin.

 

Het moge duidelijk zijn: vergeleken met een nanny is een au pair een uniek soort kinderverzorger. Als au pair kom je in het kader van culturele uitwisseling onder overheidsbescherming naar de VS en word je liefdevol opgenomen in een Amerikaans gastgezin om een frisse wind te laten waaien en de kinderen te laten kennismaken met een nieuwe taal, nieuwe tradities en nieuwe culturen. In ruil daarvoor krijg je als au pair een unieke kans om te reizen, leren en groeien in de VS, maar ook om internationale werkervaring op te doen die heel goed staat op je cv en zo de volgende fase in je leven een vliegende start te geven.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
    A line drawing of a gumball machine

    Klaar voor jouw avontuur?

    Begin vandaag nog jouw profiel en kom een stap dichter bij het worden van een au pair in Amerika. Begin aan het volgende spannende hoofdstuk van je leven!

    Begin