• Werk en Reis
Veröffentlicht am December 10, 2019

Een tussenjaar nemen (of twee!) 

In jezelf investeren tijdens een jaar of langer in het buitenland

Von Cultural Care Au Pair

Na je eindexamen of tijdens je studie kun je er soms even helemaal doorheen zitten. En dat is niet zo gek. Je bent zó lang alleen maar met leren bezig geweest dat het best logisch is dat je even geen zin meer hebt in school en gewoon iets heel anders wilt!

Maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om je te blijven ontwikkelen nu je nog jong bent, en jezelf klaar te stomen voor een glansrijke toekomst. Het gevaar bestaat dat je, als je er te lang tussenuit gaat, niet meer terugkomt op je loppbaantraject.

Maar gelukkig is er een oplossing voor dit dilemma… een tussenjaar!

 

Tijdens een tussenjaar kun je even helemaal ontsnappen uit het formele schoolsysteem en tegelijkertijd toch heel veel leren over jezelf en de wereld. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je daar gaat doen, kun je je op persoonlijk én professioneel gebied ontwikkelen. En ondertussen ontdek je een nieuw deel van de wereld en ontmoet je mensen uit andere culturen.

Een jaar in het buitenland wonen en werken geeft je een fijne mentale pauze voordat je weer de schoolboeken in duikt. Maar denk nou niet dat een tussenjaar gewoon een heel lange vakantie is! Een tussenjaar is een unieke kans om op een totaal nieuwe manier heel veel te leren.

 

In plaats van in schoolboeken te lezen over vreemde culturen in verre landen, kun je ze zelf met eigen ogen zien en je er als een echte local helemaal in onderdompelen.

Bovendien kun je als niet-moedertaalspreker in een ander land je taalvaardigheid flink verbeteren. Kennis van een vreemde taal is een heel belangrijke vaardigheid waar werkgevers op letten als ze nieuwe mensen aannemen, omdat het een teken is van aanpassingsvermogen, veelzijdigheid en moed.

 

Een tussenjaar in het buitenland kun je op allerlei manieren invullen – met verschillende baantjes bijvoorbeeld, met Engelse les geven, of zelfs met vrijwilligerswerk. Maar als je wilt reizen, leren en jezelf klaarstomen voor een succesvolle toekomst, dan is een tussenjaar als au pair in de VS absoluut de beste manier!

 

Als au pair kun je een heel jaar (of zelfs nog langer, als je besluit je verblijf te verlengen) in het buitenland wonen en werken op een J-1 Cultural Exchange-visum. Je woont bij een Amerikaans gastgezin en zorgt voor de kinderen van dat gezin, en in ruil daarvoor kun je lessen volgen aan een Amerikaanse universiteit of college, nieuwe vrienden maken, nieuwe hobby’s ontdekken, nieuwe dingen uitproberen en de VS leren kennen.

Een tussenjaar nemen (of twee!)

 

Alle goede dingen van een tussenjaar dus, allemaal in één programma!

Een tussenjaar nemen is op heel veel manieren heel goed voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als au pair leer je nieuwe mensen kennen. Je werkt of studeert samen met Amerikanen en kunt zo een professioneel netwerk opbouwen. Ook ontwikkel je soft skills, die je na thuiskomst bij het solliciteren nét dat streepje voor geven.

 

Een tussenjaar als au pair geeft je ook de ruimte om nieuwe dingen over jezelf te leren en te bedenken hoe het volgende hoofdstuk in je leven eruit gaat zien. Door uit je comfortzone te stappen en het buitenlandavontuur aan te gaan, bewijs je voor jezelf dat je alles kunt en ontwikkel je het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid die je nodig hebt om in het leven te slagen.

En het allermooiste van alles: Amerika is een enorm groot land, dus tijdens een tussenjaar (of twee!) als au pair in de VS kun je heel veel reizen en ontdekken. Je kunt bergen zien, oceanen, meren, nationale parken, bossen, grote steden, kleine dorpjes, stranden, promenades, standbeelden, wolkenkrabbers, en nog veel meer!

 

Als je niet zeker weet wat je wilt met je leven, of als je gewoon even geen schoolbank meer kunt zien, neem dan een tussenjaar om jezelf te ontwikkelen en internationale werkervaring op te doen. Misschien is het wel de beste beslissing van je leven!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair

Hier meldet sich Cultural Care Au Pair! Wir glauben daran, dass Kulturaustausch die Welt besser macht – also haben wir es uns zur Aufgabe und Mission gemacht, jungen Menschen einen bereichernden Aufenthalt als Au Pair in den USA zu ermöglichen. Wenn wir nicht gerade Au Pairs bei ihrem Abenteuer in den USA unterstützen, geniessen wir die wunderbare Aussicht von unserem Büro auf den Luzerner See, oft mit einer Tasse Kaffee in der Hand.

Am beliebtesten

Mehr über Werk en Reis

A line drawing of a gumball machine

Bereit für Dein Abenteuer?

Beginne noch heute mit Deiner Bewerbung und mache den ersten Schritt auf dem Weg zu Deinem Au Pair Abenteuer in den USA. Beginne jetzt den nächsten aufregenden Kapitel Deines Lebens!

Starte jetzt