Au pair worden

Au pair worden

Vier eenvoudige stappen om aan je au pair-avontuur te beginnen.

Jij hebt dus besloten dat je au pair wilt worden? Dat is geweldig; gefeliciteerd! Je staat op het punt om te beginnen aan een van de spannendste en meest betekenisvolle avonturen van je leven.

Je staat waarschijnlijk te popelen om als au pair aan de slag te gaan. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Nou, daar gaat een grondige procedure aan vooraf. Dat moet ook wel, want we willen zeker weten dat jij als au pair een veilige, succesvolle en gelukkige tijd gaat beleven.

Als Cultural Care au pair heb je het grote voordeel dat er voortdurend een au pair-organisatie achter je staat. Cultural Care staat gedurende de hele procedure voor je klaar om elke stap zo eenvoudig mogelijk te maken – van het invullen van je online aanmeldformulier tot de zoektocht naar het perfecte gastgezin.

Als je deze 4 simpele stappen volgt, ben je al een heel eind op weg om Cultural Care au pair te worden:

 

Stap 1: een gratis informatiebijeenkomst bijwonen

Als je au pair wilt worden, is je eerste prioriteit zoveel mogelijk informatie verzamelen. Kom dus vooral naar een gratis informatiebijeenkomst in de buurt, of volg er een online.

Cultural Care Au Pair organiseert het hele jaar door geregeld informatiebijeenkomsten. Je bent altijd welkom. Neem ook gerust je vader of moeder, broer of zus of een vriend(in) mee; twee paar oren kunnen meer informatie onthouden dan één!

Tijdens een informatiebijeenkomst kun je kennismaken met voormalige au pairs die jouw vragen kunnen beantwoorden en je kunnen vertellen hoe het écht is om au pair te zijn. Dit is de perfecte kans om een kijkje in het au pair-programma te krijgen en om kennis te maken met plaatselijke Cultural Care-vertegenwoordigers die je in de loop van de procedure verder kunnen helpen.

Nieuwsgierig naar het au pair-programma? Kom dan naar een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt. Je kunt je meteen aanmelden!

 

Stap 2: online aanmelden

De volgende stap bestaat uit het aanmaken van je online au pair-profiel. Dit profiel heb je tijdens het matchingproces nodig. Je kunt aan je aanmelding beginnen wanneer je maar wilt – hoe eerder hoe beter!

Een volledig, persoonlijk uitgewerkt profiel is de allerbeste manier om het perfecte gastgezin te vinden. Hoe meer informatie jij kunt geven, des te groter de kans dat je een gastgezin vindt dat past bij jouw interesses en behoeften.

In je aanmelding moet je je ervaring op het gebied van kinderopvang en je verdere werkervaring en opleidingen opgeven. En je hebt ook ruimte om iets over je hobby’s, interesses en talenten te vertellen. Geef ook hier zoveel mogelijk details – laat maar zien waarom jij zo bijzonder bent!

Naast de gegevens die je in je online profiel moet opgeven, hebben we ook het volgende van je nodig:

 • Ten minste drie referenties – deze mogen niet van familieleden zijn
 • Een persoonlijke brief aan het gastgezin
 • Foto’s waarop te zien is wie jij bent en hoe je leven eruitziet
 • Een verklaring van je arts dat je gezond genoeg bent om deel te nemen aan het programma
 • Kopieën van je middelbareschooldiploma, rijbewijs en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) waaruit blijkt dat je geen strafblad hebt

 

Upload vooral ook foto’s die jouw persoonlijkheid uitstralen, om gastgezinnen een idee te geven van hoe het leven met jou als hun au pair eruit zou zien. En vergeet niet altijd open en eerlijk te zijn in je reacties. Uiteindelijk wil je toch gematcht worden met een gezin dat past bij jouw levensstijl, jouw manier van communiceren en jouw verwachtingen.

 

Stap 3: het perfecte gastgezin zoeken

Als je aanmelding helemaal compleet is, kun je door naar de volgende stap: matching! Wij bieden een flexibel, heel persoonlijk proces om jou te helpen het perfecte gastgezin in de VS te vinden.

Om je te helpen, heeft Cultural Care een uniek team van Au Pair Matching Specialists die samen met jou de profielen van gastgezinnen bekijken en de gesprekken in goede banen leiden. Je krijgt je eigen Matching Specialist toegewezen. Deze persoon kent jou en weet wat je zoekt, en zal jou in het hele matchingproces begeleiden zodat jij goed voorbereid en vol vertrouwen de gesprekken met potentiële gastgezinnen aan kunt gaan.

Au pair worden

 

Het matchingproces kan een tijdje duren, maar vergeet niet dat het het uiteindelijk allemaal waard is. Je Matching Specialist leidt je stap voor stap door het proces en helpt je een gastgezin te vinden waar je je fijn en veilig kunt voelen.

En als je het eenmaal eens bent geworden met een gastgezin, helpen we je ook verder om je goed voor te bereiden op je buitenlandjaar. Hiervoor hebben we allerlei trainingsmateriaal ontwikkeld, zoals een online Get Ready Workshop en een reeks online cursussen.

 

Stap 4: een visum aanvragen en je reis regelen

Ten slotte helpen we je bij het aanvragen van je visum en het regelen van de reis naar je Amerikaanse gastgezin.

De enige legale manier om als au pair naar de VS te gaan, is op een J-1-visum. Dit visum is geldig voor 12 maanden plus 30 dagen extra – in die laatste maand kun je nog in de VS rondreizen. Cultural Care regelt alle documenten die je voor je visumaanvraag nodig hebt en helpt je gedurende het hele proces.

Jij hoeft alleen een afspraak te maken bij de Amerikaanse ambassade in jouw land voor een persoonlijk gesprek. Als dit gesprek goed verloopt, krijg je je visum.

Cultural Care regelt je vlucht naar de VS. Waarschijnlijk vlieg je samen met een aantal andere Nederlandse au pairs. Zenuwachtig? Geen zorgen, zodra je bent geland word je op de luchthaven opgevangen door iemand van Cultural Care!

Eenmaal in de VS aangekomen, gaan alle nieuwe Cultural Care au pairs eerst een week naar de Au Pair Training School vlak bij New York City. Hier leer je wat au pair zijn precies inhoudt en kun je alvast een beetje wennen aan het leven in Amerika. Na die week is het tijd voor het laatste en belangrijkste deel van je reis: je gaat je gastgezin ontmoeten!

Het proces om au pair te worden kan soms heel ingewikkeld lijken, maar met een au pair-organisatie als Cultural Care Au Pair die je van begin tot eind helpt, kun je er altijd op vertrouwen dat overal voor wordt gezorgd. Jij hoeft alleen maar aan de leuke dingen te denken: plannen maken voor een jaar lang (of nog langer!) reizen, leren en groeien in de VS!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair hier! Wij geloven dat door culturele uitwisselingen de wereld een betere plek wordt - en daarom hebben we het onze levensmissie gemaakt om au pairs te helpen om fantastische ervaringen te beleven in de VS. Wanneer wij au pairs niet helpen om te reizen, leren en groeien in Amerika, eten we waarschijnlijk snoep van over de hele wereld en drinken we enorm veel koffie.
  A line drawing of a gumball machine

  Klaar voor jouw avontuur?

  Begin vandaag nog jouw profiel en kom een stap dichter bij het worden van een au pair in Amerika. Begin aan het volgende spannende hoofdstuk van je leven!

  Begin