Au pair zijn, dat houdt dat eigenlijk in?

Au pair zijn, dat houdt dat eigenlijk in?

Reizen, leren en groeien in de VS.

Dwars door Amerika reizen met je beste vrienden? Op zondagmorgen pannenkoeken eten met je gastgezin? Gaandeweg uitgroeien tot een completere versie van jezelf – competenter en zelfverzekerder dan je ooit had durven dromen?

 

Au pair zijn is het allemaal. En nog veel meer. Als au pair kun je reizen, leren en je ontwikkelen in een nieuw land. Je krijgt de kans uit je comfortzone te stappen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je leert nieuwe mensen kennen en beleeft talloze avonturen – grote en kleine momenten die samen garant staan voor een jaar dat je nooit meer vergeet.

 

Als au pair reis je naar de VS om een nieuw avontuur aan te gaan. Je besluit dat je klaar bent voor iets nieuws, en dat je bereid bent daarvoor naar een heel nieuw deel van de wereld te reizen.

Au pair zijn, dat houdt dat eigenlijk in?

Op papier betekent au pair zijn dat je op een J-1 Cultural Exchange-visum naar de VS gaat om daar bij een Amerikaans gastgezin te wonen en voor hun kinderen te zorgen. Als au pair neem je deel aan een programma dat wordt gereguleerd door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de regels van dit programma mag je maximaal 45 uur per week voor kinderen zorgen, en moet je minimaal 1,5 aaneengesloten dag per week en één heel weekend per maand vrij krijgen. Bovendien moet je per jaar twee weken betaalde vakantie krijgen. En aan het eind van je visumperiode mag je nog een hele maand rondreizen in de VS!

 

In ruil voor alles wat je voor je gastkinderen doet, krijg je kost en inwoning en een wekelijkse vergoeding van minimaal $ 195,75. Ook betaalt je gastgezin $ 500,- mee aan je verplichte studie aan een Amerikaanse universiteit of college.

 

Maar als au pair doe je veel meer dan alleen op kinderen passen. Je gaat heel veel reizen, je Engels verbeteren en nieuwe mensen van over de hele wereld ontmoeten. Je gaat nieuw eten proeven, nieuwe uitdrukkingen leren en een nieuwe cultuur omarmen.

 

Wat betekent de term ‘au pair’ eigenlijk? ‘Au pair’ is Frans voor ‘on par’, oftewel op gelijke voet. Dit beschrijft de relatie die je als au pair hebt met je gastgezin: je staat op gelijke voet, respecteert elkaar en leert van elkaar.

 

Als au pair moet je aan een aantal eisen voldoen. Je moet bijvoorbeeld tussen de 18 en 26 jaar oud zijn, je mag niet roken, niet getrouwd zijn en geen kinderen hebben. Maar een goede au pair heeft natuurlijk nog veel meer specifieke eigenschappen nodig.

Au pair zijn, dat houdt dat eigenlijk in?

Je moet bijvoorbeeld een goede leider zijn, een maatje en een rolmodel voor je gastkinderen, gastouders en de mensen in je omgeving. Je moet moedig en avontuurlijk zijn en openstaan voor nieuwe ervaringen. En je moet ervoor openstaan om een meer zelfverzekerde, onafhankelijke, volwassen versie van jezelf te worden.

 

Uiteindelijk betekent au pair worden dat je begint aan een ontdekkingsreis naar jezelf, die je hele leven in positieve zin verandert. Klaar om aan je eigen avontuur te beginnen?

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
    A line drawing of a gumball machine

    ¡Hacé la diferencia como Ambassador!

    Podés ayudar a mejorar nuestro programa e impactar positivamente en la vida de otros au pairs. Si sos ex au pair, aplicá a nuestro programa de Ambassadors hoy.

    Aplicá ahora